Play logo
EKSKLUZIVNO

Dalić za RTL: Livaja nam treba kao najbolji igrač HNL-a, obavit ćemo razgovor

thumbnail
12.9.2023. u 20:13/ Danas.hr

Za RTL Sport je pričao izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. U razgovoru s Ines Godom Forjan otkrio je i hoće li u reprezentaciju vratiti Marka Livaju

Play logo

Nakon obje pobjede u rujnu i preuzimanja prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo, za RTL Sport je pričao izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. U razgovoru s Ines Godom Forjan otkrio je i hoće li u reprezentaciju vratiti Marka Livaju.

Image
ROBERT PROSINEČKI

'Možemo pričati što hoćemo, ali Krama uvijek zabije kad je važno'

Image
ROBERT PROSINEČKI

'Možemo pričati što hoćemo, ali Krama uvijek zabije kad je važno'

Izborniče, rujan je bio uspješan. Dvije pobjede, 6 bodova, bez primljenog pogotka. Hrvatska je preuzela vodeće mjesto u skupni. Čime ste najzadovoljniji?

Play logo

"Pa da, tih šest bodova, nismo primili gol u tim utakmicama, protivnici lagani na papiru, ali uvijek su to teške utakmice. Bili smo pravi, bili smo dobri. Vrlo, vrlo ozbiljni i zaista nije bilo nijednog trenutka da nešto propustimo. Sretan sam zbog toga. Bili smo dobri, kvalitetni. Lijepe utakmice, šest bodova i došli smo tamo gdje nam je mjesto - na vrh."

Zbog ozljede Kovačića i Majera, u zapaženijoj ulozi gledali smo Ivanušeca. Petković je potvrdio da je u odličnoj formi, a znamo da od njega uvijek puno očekujete. Je li to sad konačno to?

"Pa nadam se da jeste. Imali smo Kovačića koji je bio ozlijeđen pa ga nismo htjeli forsirati, to nije ništa opasno, ali smo ga sačuvali. Isto tako i Majera. Luka je dobio svoju šansu i igrao je jako dobro. Bruno igra dobro u klubu i stalno se postavlja to pitanje, možda to previše komentiramo, ali on svojim radom, svojim odnosom, svojim utakmicama zaslužuje moju pažnju, zabija golove, asistira i jako je dobar. Ja sam s njim bio jako zadovoljan."

Play logo

Na ovo okupljanje prvi put pozvali ste Matiju Frigana. U ove dvije utakmice niste ga koristili, kako ste zadovoljni s onim što je pokazivao na treninzima i planirate li već za iduće okupljanje vratiti Marka Livaju?

"Pa to smo htjeli, napraviti priču, dati šansu mladim napadačima, da ih vidimo uz nas tijekom sedam dana na treninzima i da oni onda imaju nešto svoje za pokazati. Mi moramo još naći centarfora, napadača, imamo nekoliko mladih i mi ih želimo pogledati, želimo ih vidjeti i to je naš cilj. A ovo dalje ćemo sve rješavati idućih dana."

Play logo

Još uvijek niste razgovarali s Livajom, pretpostavljam!?

Play logo

"Ja ću svakako razgovarati s Markom oko te situacije i mi ćemo to sigurno riješiti. On nam treba kao napadač, on nam treba kao najbolji igrač Hrvatske nogometne lige i to nikad nije bilo upitno. Ja sam rekao da njemu vrata nisu zatvorena, on je tu, obavit ćemo razgovor i sve dogovoriti."

U listopadu Hrvatsku čekaju nove dvije utakmice, s Turskom i Walesom. Turci stižu na Opus Arenu, ali i Vi i hrvatska reprezentacija prvi put stižete na novi stadion u Osijeku?

"Veselim se toj utakmici, novi stadion, prelijepo. Mislim da ćemo konačno igrati na onom pravom, velikom stadionu koji će biti ono što treba. Možda će biti malo gledatelja, kapacitet je mali, ali očekujem jedan dobar ambijent, očekujem veliku podršku u Slavoniji i da s ta tri boda protiv Turske osiguramo plasman u Njemačku."

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
ŠTRAJK IDE DALJE

Radnici riječke Čistoće na rubu: 'S 28 godina staža imam i 640 eura neto plaće'

Da, ukoliko upišemo još te dvije pobjede, upišemo još šest bodova, doći ćemo do onih 16 bodova koliko ste Vi izračunali da će trebati za plasman na Europsko prvenstvo. Sve upućuje na to da ćemo ove kvalifikacije mirno privesti kraju?

"Nadam se da ćemo to riješiti prije zadnjih utakmica, što je do sada bio slučaj. I da ćemo tražiti što više bodova jer ti bodovi su jako bitni zbog ždrijeba za Euro, da budemo u prvoj jakosnoj skupini, to nam je cilj, ali i dalje je glavni i osnovni cilj plasman na Euro."

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Pogledajte i što je Strupar rekao o pobjedi Hrvatske nad Armenijom:

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
TEŠKA OZLJEDA

Liječnik reprezentacije za RTL: 'To će mu biti vrlo, vrlo bitno u oporavku'

Play logo

Više s weba