odluka prije eura

Michel Platini ostaje na čelu UEFA-e dok Sportski arbitražni sud ne razmotri žalbu

Image

Michel Platini

Foto: AP Images

CAS je u srijedu objavio da će odluku o Platinijevoj žalbi na suspenziju donijeti prije početka Europskog nogometnog prvenstva 10. lipnja

4.3.2016. u 15:37/ Hina

Michel Platini, iako je suspendiran na šest godina iz svijeta nogometa, ostaje predsjednik UEFA-e dok Sportski arbitražni sud, kojem se žalio na odluku o suspenziji, ne donese odluku, objavila je u petak Europska nogometna federacija.  

Image
poštivat će odluku

Platini se žalio CAS-u na šestogodišnju suspenziju: odluka prije početka Eura

Image
poštivat će odluku

Platini se žalio CAS-u na šestogodišnju suspenziju: odluka prije početka Eura

"Izvršni odbor UEFA-e je potvrdio svoju odluku donesenu u siječnju da ne organizora izbore za svog predsjednika dok CAS ne donese odluku na žabu Michela Platinija o suspenziji", stoji u UEFA-inom priopćenju. 

Odluka je donesena "jednoglasno", izjavio je novi glavni tajnik UEFA-e 50-godišnji Theodore Theodoridis.

CAS je u srijedu objavio da će odluku o Platinijevoj žalbi na suspenziju donijeti prije početka Europskog nogometnog prvenstva 10. lipnja. No, UEFA ne zatvara vrata eventualnom brzom traženju zamjene za Francuza ako CAS potvrdi suspenziju.

U tom slučaju bi izbori za njegovog nasljednika bilio hitno organizirani bez zakonski potrebnog roka za kampanju u trajanju od tri mjeseca što je predviđeno statutom UEFA-e. Ukoliko se to dogodi, europski bi nogomet moago imati novog šefa za početak Eura u Francuskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim CAS donese odluku mi možemo odmah pokrenuti proces za ubrzanje izbora. Tada možemo skratiti rok s tri mjeseca na nulu", kazao je pravnis tručnjak UEFA-e Alasdair Bell.

Upravo se čita

Image
za Danas.hr

Predsjednik suda u Sl. Brodu otkrio što je pisalo u dojavi o bombi koju su dobili

Više s weba

Pročitajte još

Image
službeno priopćenje

A sad Premierliga! Pep Guardiola potpisao ugovor sa Manchester Cityjem, na klupu sjeda u srpnju

Više s weba