SAD JE SLUŽBENO

Nastavak drame u Dinamu: Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu članovi Uprave

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Na sjednici je bilo sedam od 13 članova nakon što su šestorica u priopćenju objavili kako neće prisustvovati. Svakako najvažnija je vijest da je Izvršni odbor većinom glasova donio odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora koji stupa na snagu 8. ožujka

1.3.2023. u 20:42/ Hina/Danas.hr

Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu u Upravi Dinama, odlučio je Izvršni odbor hrvatskog nogometnog prvaka na sjednici održanoj u srijedu. Nakon susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa između Dinama i Lokomotive, održana je sjednica Izvršnog odbora maksimirskog kluba.

Image
DOBRO JE RASPOLOŽEN

Navijači Dinama slave njegov odlazak, a on se smije u loži gotovo praznog Maksimira

Fotogalerija
Image
DOBRO JE RASPOLOŽEN

Navijači Dinama slave njegov odlazak, a on se smije u loži gotovo praznog Maksimira

Fotogalerija

Na sjednici je bilo sedam od 13 članova nakon što su šestorica u priopćenju objavili kako neće prisustvovati. Svakako najvažnija je vijest da je Izvršni odbor većinom glasova donio odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora koji stupa na snagu 8. ožujka.

Image
DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Hajduk izbacio Osijek i ušao u polufinale Kupa: Pažnju privukla dva 16-godišnjaka

Image
DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Hajduk izbacio Osijek i ušao u polufinale Kupa: Pažnju privukla dva 16-godišnjaka

Dinamo je u svojem priopćenju objavio i kako je Amra Peternel "razriješena dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba".

Iz Dinama su poručili i kako se članovi kluba Damir Žigrović, Mario Paponja, Mate Tokić i Mario Primorac isključuju iz članstva kluba jer su djelovali protivno ciljevima kluba i nisu poštovali Statut i druge opće akte kluba.

"S obzirom na to da su oni istovremeno i klupski povjerenici, njihov rad, a vezano uz učlanjenje novih članova u klub, neće biti valoriziran u smislu odabira osam članova Skupštine iz redova najboljih povjerenika. Razlog navedene odluke je njihovo evidentno protupravno i nezakonito postupanje prilikom upisa novih članova u klub", navodi se.

Iz Dinama su objavili kako su u protekla dva dana 74 člana kluba podnijela kaznene prijave protiv pojedinih članova kluba, ujedno i povjerenika, zbog kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te će iste uz dopunu kaznene prijave biti dostavljene Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na nadležno postupanje.

Izvršni odbor kluba broji 13 članova, no šestorica (Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština, Damir Zorić) se nisu pojavila već su objavila priopćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu željeli sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba".

"Skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK Dinamo", navodi se u njihovom priopćenju.

Dodajmo kako će se idućeg tjedna održati i Skupština kluba kada bi se trebali birati novi članovi uprave i izvršnog odbora Dinama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
LEGENDA LEGENDI

Oršić poslao znakovitu poruku uoči zadnje utakmice Ademija u modrom dresu: Napisao je samo jednu riječ

Više s weba