RUŽNE SCENE

VIDEO Torcida radila nerede u Portugalu: Bacali baklje, stolice i boce po kafićima

Image

Torcida u Portugalu

Foto: Screenshot

Navodno izazvali Hajdukovi navijači premda su neki od njih govorili portugalski, s lisabonskim naglaskom čime se referirala na prijateljstvo Benficine navijačke skupine i Tocide

10.8.2022. u 8:28/ Hina/RTL.hr

Navijači splitskog Hajduka izazvali su nerede u sjevernom portugalskom gradu Guimaraesu gdje su u noći s utorka na srijedu bacali baklje, stolice i boce po kafićima, izvijestile su portugalske novine O Jogo i A Bola. Na objavljenim snimkama vide se ljudi kako ustaju i bježe iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno, nasrće bacajući stolice i baklje.

“Panika u Guimaraesu: deseci bježali s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvijestile su sportske novine Record. Policija je prvotno priopćila da je riječ o "manjim incidentima" tijekom kojih "nitko nije uhićen" no da će se ujutro službeno očitovati o noćašnjim neredima.

Image
NIŠTA NIJE GOTOVO

Toni Borevković najavio uzvrat protiv Vitorije: 'Upozorio sam suigrače da nam neće biti lako u uzvratu'

Image
NIŠTA NIJE GOTOVO

Toni Borevković najavio uzvrat protiv Vitorije: 'Upozorio sam suigrače da nam neće biti lako u uzvratu'

Vitoria Guimaraes i Hajduk će u večeras u 18 sati igrati uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. Hrvatski doprvak je prije tjedan dana pobijedio 3-1 na Poljudu pred 32 000 gledatelja te tada nisu zabilježeni neredi. Navijači Vitorije su jedni od strastvenijih navijača u Portugalu no posljednjih dana nije bilo naznaka da bi moglo doći do obračuna navijačkih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ajme, što je ovo, što je ovo, Isuse”, govorio je muškarac dok se sklanjao u unutrašnjost kafića, čuje se u video isječku objavljenom na internetskoj stranici lokalnih novina O Minho.

Slobodna Dalmacija, među čitanijim novinama u Splitu, objavila je prije dva dana neprovjerenu priču da će 200 navijača Vitorije tražiti po ulicama pripadnike "Torcide", navijačke skupine Hajduka. Pri tom se pozvala na neimenovanog navijača lisabonske Benfice čija je navijačka skupina u prijateljskim odnosima s "Torcidom".

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Image
KAKVA NOSTALGIJA

Na današnji dan prije 10 godina: Hajduk srušio Livajin Inter za kojeg su igrali Coutinho, Zanetti, Sneijder, Milito...

Fotogalerija
Image
KAKVA NOSTALGIJA

Na današnji dan prije 10 godina: Hajduk srušio Livajin Inter za kojeg su igrali Coutinho, Zanetti, Sneijder, Milito...

Fotogalerija

"Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića", naveo je O Jogo dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba sudjelovalo u tome.

Puštanje takve informacije moglo je potaknuti nemile scene na ulicama Guimaraesa, srednjovjekovnog i turističkog grada sa 157.000 stanovnika. Novine O Jogo nagađaju da bi se među Hajdukovim navijačima mogli nalaziti pripadnici Benficine navijačke skupine "No Name Boys" ali da policija to nije potvrdila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga je navela da su nerede “navodno izazvali Hajdukovi navijači premda su neki od njih govorili portugalski, s lisabonskim naglaskom”, čime se referirala na prijateljstvo Benficine navijačke skupine “No Name Boys” i Hajdukove grupe  “Torcida”.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OZLIJEDIO SE

Leipzig ostao bez Danija Olma, a poznato je i koliko će izbivati s travnjaka

Više s weba