VIDEO ZA POVIJEST

Prekrasne scene dolaze iz Dalmacije: Pogledajte kako su splitski gimnazijalci najavili utakmicu

Image

Navijači diljem Hrvatske na razne načine pokušavaju pružiti podršku Vatrenima. Orginalna je bila gimnazija Marka Marulića u Splitu koja je milenijskom fotografijom poslala poruku Vatrenima ali i svom miljeniku Marku Livaji.

1.12.2022. u 15:34/ Danas.hr

Euforija uoči utakmice s Belgijom je na vrhuncu. Nervoza raste, a niti u jednom gradu u hrvatskoj ne možete ostati slijepi na kockice po ulicama. Hrvatska je na korak do prolaska grupe, no protiv Belgije sigurno neće imati lagan posao. Navijači u Katru zagrijavaju glasnice i spremaju se pružiti podršku i biti naš 12. igrač. Navijači diljem hrvatske na razne načine pokušavaju pružiti podršku Vatrenima.

Korak dalje od navijanja i mahanja zastavama otišla je jedna splitska gimnazija. Gimnazija Marko Marulić u Splitu, poznatija kao "Četvrta" snimila je milenijsku fotografiju. Učenici su se opremili dresovima i ostalim navijačkim rekvizitima i tako formirali Livajin broj četrnaest. Istovremeno je školski mješoviti zbor izveo pjesmu Moja domovina pod dirigentskom palicom profesora Tomislava Veršića. Međutim, ne može se govoriti o ovom projektu bez onih koje su pokrenule cijelu priču, a to su knjižničarka Karolina Viđak i profesorice Katarina Žanetić i Marijana Munitić Jakšić uz podršku ravnateljice i cijele zbornice.

Nadamo se kako će prekrasne slike iz Splita doći do naših reprezentativaca koji će dobiti dodatnu motivaciju za današnji susret.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEVOLJE ZA ALENA

Halilović ipak neće u Aris? Grci tvrde: 'Nije prošao liječnički!'

Više s weba