NISU ZADOVOLJILI

Presedan u Hrvatskoj: HNS suspendirao dvojicu sudaca zbog loših utakmica

Image

Suci su spušteni na županijsku razinu nogometa.

24.11.2022. u 13:51/ Danas.hr

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza odlučila je kazniti Marina Vidulina i Robija Kezeleja zbog lošeg suđenja na utakmici Prve NL između Croatije iz Zmijavaca i Hrvatskog dragovoljca. Komisija je odlučila suspendirati sudački par s utakmica u organizaciji HNS-a (HNL, Prva NL, Druga NL i Treća NL) i prepustiti ih na raspolaganje Županijskim nogometnim savezima.

“KNS HNS-a smatra da je na utakmici 15. kola SuperSport Prve nogometne lige između Croatije Zmijavci i Hrvatskog dragovoljca sudački tim svojim grubim i neprihvatljivim pogreškama na štetu jedne momčadi izazvao opravdano nezadovoljstvo sportske javnosti. Ova KNS HNS-a prvi je put donijela i objavila ovako nepopularnu odluku. Međutim, smatramo da nije dovoljno samo deklarativno kritizirati ovako neprihvatljivo obavljanje vrlo odgovornog posla, već je došlo vrijeme da se poduzmu i određene mjere”, stoji na HNS-ovim službenim stranicama.

Image
S ČELA HAJDUKA

Jakobušić: 'Komisija nije dosljedna, a Bruno Marić nema više legitimitet da joj bude na čelu'

Image
S ČELA HAJDUKA

Jakobušić: 'Komisija nije dosljedna, a Bruno Marić nema više legitimitet da joj bude na čelu'

“Svjesni smo da nakon ovoga neće više biti sve isto, ali želimo pokazati svima koji žive nogomet u Hrvatskoj da smo spremni poduzeti sve kako bismo služili nogometu na najbolji mogući način. Podsjećamo suce da su oni odgovorni za svoje izvedbe na nogometnim terenima.”

“Želimo ovim putem cjelokupnoj sportskoj javnosti poručiti da smo odlučni čvrsto braniti naše suce kad smatramo da su u pravu, ali i jasno priznati kad to nije slučaj. Ne smatramo da pogrešne procjene nekog suca nužno moraju izazvati teške mjere, ali isto tako svojim nepopularnim odlukama moramo odgovoriti kad imamo ovako neprihvatljivo suđenje”, poručili su iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dinamova naznaka života

Bjelica debitirao pobjedom: Dinamo proslavio naslov, Soudani najbolji strijelac lige

Više s weba