Novo saslušanje

Razlog za optimizam: Dokazi protiv Marija Vuškovića u 'slučaju doping' – bezvrijedni?

Image

Ranije ovog tjedna je Vušković prošao detektor laži u Engleskoj, a rezultati sugeriraju da je mogućnost da je uzeo doping svjesno manja od 1 posto.

9.2.2023. u 11:20/ Danas.hr

Mario Vušković, mladi reprezentativac Hrvatske, u četvrtak će se pojaviti na drugom saslušanju pred DFB u Frankfurtu te će pokušati opovrgnuti optužbe za uzimanje dopinga.

Bivši igrač Hajduka ima razloga za optimizam jer je prvo saslušanje pokazalo kako je u procesu transporta, čuvanja i provedbe samog testiranja bio niz nepravilnosti i aljkavosti. Time se bavi i ugledni njemački list Bild koji ističe kako su posudice s uzorkom urina za testiranje bile tijekom cijelog vikenda u liječnikovom frižideru kod kuće.

Drugim riječima, do uzoraka je u teoriji mogao doći bilo tko.

Prošao detektor laži

Također, problematična je i procedura uzimanja uzoraka. Uz Vuškovića je testiran još jedan nogometaš HSV-a no ni jedan od njih u prvom pokušaju nije uspio dati potrebnu količinu urina, a prema svjedočenju Marija Vuškovića, liječnik nije između dva uzimanja uzorka zatvorio posudice.

Podsjetimo, ranije ovog tjedna je Vušković prošao detektor laži u Engleskoj, a rezultati sugeriraju da je mogućnost da je uzeo doping svjesno manja od 1 posto.

Ugledni njemački list Bild sugerira kako su zbog mogućnosti manipulacije uzorcima razlog zbog kojeg bi dokazi protiv Vuškovića trebali biti ništavni.

Naravno, odluka je na sudu i ne treba preuranjeno donositi zaključke no mladi stoper hrvatske U21 reprezentacije ima razloga za optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
'LUDNICA' U BUNDESLIGI

Niko Kovač gubio 0:2 do 85. minute pa se spasio poraza, Gvardiolov Leipzig još jednom izgubio

Više s weba