Tomislav Butina

Šef Dinamove škole: 'Dinamo je najbolji. Nije to sad hvaljenje, to je jednostavno tako'

Image

Butina se dotaknuo i potpisa Marka Brkljače, mladog talentiranog veznjaka kojeg je Dinamo potpisao nakon što su igraču propali ugovor s Hajdukom.

6.7.2022. u 12:16/ Luka Tunjić

Savršeno je jasno da je Dinamo daleko ispred ostalih hrvatskih, pa i regionalnih klubova što se tiče razvoja mladih igrača i njihove prodaje. Modri iz godine u godinu stvaraju nove talentirane igrače, koji zatim odu u velike europske klubove za velike iznose.

Najnoviji primjer je Bartol Franjić, koji je otišao u Wolfsburg za 6.5 milijuna eura. Dinamo na njega nije uopće ozbiljno računao, a svejedno ga je utržio za lijepi iznos. Šef Dinamove škole, Tomislav Butina, za Sportske novosti rekao je da je Dinamo jedan od najboljih u Europi što se toga tiče.

Image
USKORO BI TREBAO BITI PREDSTAVLJEN

Rijeka dovela Dinamovog Messija? Alen Halilović stiže na Rujevicu

Image
USKORO BI TREBAO BITI PREDSTAVLJEN

Rijeka dovela Dinamovog Messija? Alen Halilović stiže na Rujevicu

"Dinamo je najbolji i zna kako se to radi. Ponajbolje u Europi. To smo pokazali svima. A to govore i sve službene brojke koje stižu iz UEFA-e i FIFA-e. Nije to sad hvaljenje, to je jednostavno tako. Promocija mladih igrača, prodaja mladih igrača, sve nam to super ide. Klub je od toga živio i postao jako prepoznatljiv u Europi," kazao je Butina.

Otimaju Hajduku igrače?

Butina se dotaknuo i potpisa Marka Brkljače, mladog talentiranog veznjaka kojeg je Dinamo potpisao nakon što su igraču propali ugovor s Hajdukom, gdje je proveo nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: GNK Dinamo
Image
GNK Dinamo

"Dinamo nikad ne zove igrače Hajduka! Nikad! Dok je igrač pod ugovorom s Hajdukom, ali i s bilo kojim drugim klubom, mi ga ne zovemo. Nikad ne ulazimo u tuđe dvorište. Nismo lisice koje kradu kokoši. Poštujemo njihove ugovore i odnose. Priča mora biti čista. Mi ne napadamo tuđe klince."

Kad u Cometu vidimo da neki igrač nema ugovor, tek se onda uključujemo i ponašamo se vrlo transparentno. Otkad sam ja šef škole, nema šanse da je drukčije. Pitajte bilo koji drugi klub u Hrvatskoj.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Više s weba

Pročitajte još

Image
JADRANSKI DERBI

Može li Jakirović prekinuti brutalan niz Splićana u derbijima i 'ubiti' Hajdukove šampionske ambicije

Više s weba