Problemi...

Sindikat upozorava nogometaše: Nemojte potpisivati ugovore u Kini, Turskoj i Grčkoj

Image

FIFPRO upozorava sve nogometaše na rizik u potpisivanju ugovora u određenim zemljama, koje su na lošem glasu zbog neisplaćenih plaća.

6.7.2022. u 9:19/ Luka Tunjić

FIFPRO, globalni sindikat nogometnih igrača, poziva igrače na oprez i rizik od potpisivanja ugovora s kineskim, turskim i grčkim klubovima. Kako tvrdi sindikat, ove i još neke zemlje naširoko krše ugovore i time nisu poželjna destinacija za nogometaše.

Najveći je problem što klubovi u ovim zemljama ne isplaćuju plaće. Primjerice, igrači kineskog Chongqinga objavili su otvoreno pismo u kojem su tražili što brže isplaćivanje plaća.

Image
USKORO BI TREBAO BITI PREDSTAVLJEN

Rijeka dovela Dinamovog Messija? Alen Halilović stiže na Rujevicu

Image
USKORO BI TREBAO BITI PREDSTAVLJEN

Rijeka dovela Dinamovog Messija? Alen Halilović stiže na Rujevicu

"U zadnje dvije godine, Grčka je bila zemlja s najvećim brojem igrača koji traže dio svojih neisplaćenih plaća iz FIFA-inog fonda za zaštitu igrača. Povećan broj klubova u Rumunjskoj koji ulaze u stečajne postupke i dalje ima ozbiljne posljedice za igrače, gurajući ih u beskrajne stečajne postupke s malim ili nikakvim izgledima za dobivanje bilo kakve naknade".

Osim navedenih zemalja, FIFPRO ističe i neisplatu plaća u Saudijskoj Arabiji, Rumunjskoj i Alžiru. Prema istraživanju grčkog sindikata igrača, klubovi u toj zemlji duguju više od 25 milijuna eura u neisplaćenim plaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
MEĐUGORSKA POSLANICA

Zdravko Mamić: 'Tko je prodao Gvardiola? Pa Tata ga je prodao!'

Više s weba