Bodo/Glimt - Dinamo

Uskoro odlazi u povijest: Pogledajte prekrasnu Aspmyru na kojoj Dinamo traži plasman u LP!

Image

Klub u posljednje tri godine bilježi najbolje rezultate u svojoj povijesti te su klub i grad odlučili da bi u naredne tri godine Bodo trebao dobiti novi stadion. Ideja je da novi stadion bude izgrađen na drugoj strani grada, a Aspmyra bi trebala biti korištena kao trening centar ili bi je pak srušili i na njenom mjestu napravili poslovne prostore. Novi stadion bi trebao biti završen u jesen 2024. godine kada Bodo postaje Europska prijestolnica kulture

16.8.2022. u 19:45/ RTL Sport

Dinamo u utorak navečer u 21 sat igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta. Pred nešto više od osam tisuća gledatelja Modri će tražiti prolazak u elitno europsko natjecanje na umjetnoj travi stadiona Aspmyra na kojoj će ih dočekati, za skandinavske pojmove, neuobičajeno strastvena publika.

Inače, Aspmyra stadion dom je Glimta već punih 56 godina, još od kada je 1966. godine otvoren kao stalni dom ovog kluba sa sjevera Norveške. Stadion ima kapacitet od 8.270 mjesta, a sve su četiri tribine moderno uređene i natkrivene što je dosta bitno za napomenuti s obzirom na uvijete koji čekaju Modre danas u Bodu. Iako to neće biti pretjerano bitno večeras, travnjak je grijan kako bi Glimt mogao nastupati čak i po najgorim vremenskim uvjetima koji su relativno česti u ovom dijelu Europe.

Image
SUSRETI ODLUKE

GALERIJA Sva Dinamova posljednja pretkola u Ligi prvaka: Neke utakmice se ne zaboravljaju, a neke su ostavile traume navijačima

Fotogalerija
Image
SUSRETI ODLUKE

GALERIJA Sva Dinamova posljednja pretkola u Ligi prvaka: Neke utakmice se ne zaboravljaju, a neke su ostavile traume navijačima

Fotogalerija

Rekord stadiona prelazi 12 tisuća gledatelja

Aspmyra je prije 20 godina ugostila i norvešku nogometnu reprezentaciju u dvoboju s Islandom. Stadion je u posljednjih 56 godina čak dva puta renoviran – prvi puta 1980. godine, a potom i 2008. Zanimljivo je da je proširen 2001. godine, a u to vrijeme mu je kapacitet bio veći no što je danas, jer je imalo i dodatno proširene tribine takozvanim 'stajanjem' te je rekord stadiona nešto viši od 12 tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je, gledano iz hrvatske perspektive, riječ o modernom malom stadionu, Norvežani imaju planove koji bi trenutnom prvaku ove skandinavske zemlje trebali osigurati još veći luksuz u bliskoj budućnosti.

Naime, klub u posljednje tri godine bilježi najbolje rezultate u svojoj povijesti te su klub i grad odlučili da bi u naredne tri godine Bodo trebao dobiti novi stadion. Ideja je da novi stadion bude izgrađen na drugoj strani grada, a Aspmyra bi trebala biti korištena kao trening centar ili bi je pak srušili i na njenom mjestu napravili poslovne prostore. Novi stadion bi trebao biti završen u jesen 2024. godine kada Bodo postaje Europska prijestolnica kulture.

Upravo se čita

Image
dobre vijesti

RTL doznaje nove cijene goriva! Od utorka značajno jefinije sve vrste goriva

Više s weba

Pročitajte još

Image
Moussa Wague

Nova zvijezda Gorice za RTL: Došao je iz Barcelone, zabijao je na SP-u i želi se dokazati

Više s weba