Nije zadovoljan

Zlatko Dalić na konferenciji za novinare: 'Trojica igrača su zakazala'

Image

Hrvatska je remizirala protiv Maroka i odigrala jednu od nezanimljivih utakmica na Svjetskom prvenstvu. Pogledajte što će na to reći Zlatko Dalić.

24.11.2022. u 8:14/ Danas.hr

U dvoboju 1. kola F skupine Svjetskog prvenstva hrvatski nogometaši su u Al Khoru odigrali bez golova, 0-0, protiv Maroka.

Hrvatska nije uspjela slomiti vrlo organizirane i disciplinirane Marokance na startu Mundijala, a i ono malo prilika što su dopustili Afrikanci, propušteno je vrlo jalovom igrom u napadu.

Pratite konferenciju Zlatka Dalića nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam presretan s tim bodom koji smo osvojili. Razočarana je momčad jer želimo više. Ali igrali smo protiv protivnika koji je bio opasan, pogotovo iz tranzicije. Odradili smo dobro obrambeni dio, ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Nismo zadovoljni i moramo igrati puno bolje", rekao je Dalić u uvodu.

"Defenzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku prigodu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti. Bio je problem u protoku lopte, premalo u dubinskih lopti", rekao je Dalić pa izdvojio trojicu nogometaša koji su prema njegovom mišljenju zakazali - Marcela Brozovića, Josipa Juranovića i Bornu Sosu.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

"Na Brozoviću se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Ne pamtim kad se Brozović našao u toliko teških situacija kao jučer. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti. Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo, nikad manje. Ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini i da dođemo iza leđa Hakimiju. Nije problem u jednom igraču, svi su zakazali prema naprijed."

Što mislite o reprezentaciji Kanade?
Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Ofenzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o izjavi kanadskog izbornika da će "s*ebati Hrvatsku"?
Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati. Mi ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil.

Image
KAKAV LIK

Kanadski izbornik nakon utakmice s Belgijom: 'S*ebat ćemo Hrvatsku'

Image
KAKAV LIK

Kanadski izbornik nakon utakmice s Belgijom: 'S*ebat ćemo Hrvatsku'

Što nije bilo dobro u utakmici protiv Maroka?
Na Brozu se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti. Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo. Ali dogodila se njihova dobra igra i naš manjak odlučnosti. Mi smo zakazali, ali bio je i dobar Maroko."

Ja sam komentirao ono što je nama nedostajalo. Prije svega je Maroko jako dobro stajao. Imate primjer što se desilo Njemačkoj i Argentini. Nama je falilo više hrabrosti i odlučnosti. Nije problem u jednom igraču. Nedostajalo je igre jedan na jedan, da netko probije taj blok. Ali njih je držala ta nula i dobro su stajali. Njihove su zasluge za dobro stajanje u fazi obrane.

Imate li planove za promjene protiv Kanade
Vidjet ćemo danas. Vlašić je napravio pregled i on bi trebao biti sutra na treningu. Bit će promjena. Nema sad nekih velikih razmišljanja o tome. Moramo analizirati Kanadu. Nama je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti i to moramo promijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li išli na bod protiv Maroka?
"Cilj nam je bio da pobijedimo Maroko. Bila je ideja da osvojimo sredinu terena i da Vlašić brani desnu stranu. No nedostajao nam je ofenzivni dio. Pokušavali smo s Majerom koji je ofenzivniji, no nije išlo. Nismo išli na bod. Argentina i Njemačka su išli na sve, a dobili su ništa", rekao je Dalić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U 41. MINUTI

Reakcija Hajdukovih navijača na drugi žuti karton kapetana Rijeke

Više s weba