OGLAS

'OŠTRO OSUĐUJU'

Zbog odluke UEFA-e Ukrajinska reprezentacija neće igrati natjecanja u kojima sudjeluju Rusi

Image
Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL

Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati "bez ruske zastave, himne i službene odjeće" i izvan ruskog teritorija

27.9.2023. u 12:22/ Danas.hr

Ukrajina će bojkotirati europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruske momčadi, objavio je u srijedu Ukrajinski nogometni savez (UAF).

Image
RASPAD SISTEMA

Nevjerojatan skandal u Italiji: Osimhen tuži Napoli zbog šokantne objave?

Image
RASPAD SISTEMA

Nevjerojatan skandal u Italiji: Osimhen tuži Napoli zbog šokantne objave?

Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e - europskog nogometnog tijela - da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF "oštro osuđuje", navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog saveza.


"UAF inzistira na očuvanju dosadašnjih odluka UEFA-e i FIFA-e o zabrani svim ruskim momčadima sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima", stoji u priopćenju.

"UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije, pod uvjetom njihovog pristupa."

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (Fifa) odlučila vratiti U-17 momčadi jer "djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli".

Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati "bez ruske zastave, himne i službene odjeće" i izvan ruskog teritorija, precizirala je UEFA.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
DIVE SE PLAVIMA

Regionalni mediji o Dinamovoj pobjedi: 'Kao mačka od devet života'


Više s weba