Pripreme za SP

Zlatko Dalić uoči utakmice sa Slovenijom: 'Nijedna utakmica nije lagana. Kek je sjajan izbornik...'

Image

Zlatko Dalić

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Povodom prve utakmice protiv Slovenije, izbornik reprezentacije Zlatko Dalić stao je pred novinare, uključuljući i RTL.

25.3.2022. u 13:40/ RTL.HR

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog je tjedna otputovala u Katar gdje nas čekaju dva prijateljska susreta. U subotu igramo protiv Slovenije, dok će u utorak Vatreni odmjeriti snage s Bugarskom.

Našim će nogometašima dobro doći pripreme u Kataru, s obzirom na to da se za osam mjeseci tamo igra Svjetsko prvenstvo.

Dok neke reprezentacije još uvijek traže svoje mjesto na natjecanju, Hrvatska se pobrinula za to u kvalifikacijama i izborila direktni plasman. Povodom prve utakmice protiv Slovenije, izbornik reprezentacije Zlatko Dalić stao je u 13 sati i 30 minuta pred novinare, uključuljući i RTL.

Dalić o Jošku Gvardijolu i igranju u Kataru

"Sve ovisi o njemu. Naravno, on je pokazao veliki potencijal i kvalitetu. Mislim da je za hrvatsku reprezentaciju velika stvar što ima ovakvog mladog igrača. On se ne smije umisliti da je to sad to, mora naporno raditi u svojem klubu svaki trening." 

"Radio sam puno da Hrvatska igra ovaj turnir u Kataru. Prvo da mi vidimo i priviknemo se na ove uvjete. Moja želja bila je da igramo s Katarom utakmicom, međutim nije to tako ispalo. Mislim da i mi i Katar imamo dobre protivnike. Bit će lijepo da i domaćin napravi dobar rezultat, imam tu lijepa sjećanja i nadam se da će se tako nastaviti dalje."

Hrvatska više fokusirana na team-building nego na utakmicu sa Slovenijom?

"Nijedna utakmica nije tek tako. Znam da se malo kroz slovenske medije provukla priča o vama. O Sloveniji imamo puno poštovanja, pogotovo prema izborniku Keku. Pa vi ste nas pobijedili 1:0 i prema imamo puno poštovanje. Ja sam bio taj koji je predložio Sloveniju da dođe u Katar. Sutra ćemo imati dostojnog protivnika," rekao je izbornik Dalić.

Lijepe riječi izbornika i nova uloga u obrani Hrvatske

"Sigurno je lijepo čuti, pogotovo od izbornika hrvatske reprezentacije. Te riječi će me motivirati. Uvijek nastojim slušati stare osobe jer imaju iskustva, tako da hvala puno i nastaviti ću raditi dalje," odgovorio je Gvardiol RTL-ovom novinaru Antoniju Vuksanoviću.

"Nije mi novo [igrati u 3-5-2], igram već pola godine u tome sistemu u klubu. Naravno da je veliki problem u reprezentaciji što nemamo mnogo vremena da se prilagodimo na novi sustav igre. Fokusirani smo, dobro je izgledalo na treninzima pa se nadam da ćemo to sutra i pokazati."

"Sigurno će biti teško, kako i nama tako i njima. Ono što je važno sutra je da budemo rastrčani, pogotovo po ovom vremenu. Siguran sam da će biti sve teže i teže, pokušati umoriti protivnika s posjedom lopte i privesti utakmicu kraju," kaže Gvardiol o uvjetima u Kataru.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
'NJEGA NE POZNAJEM'

Halilhodžić otkrio svoju stranu priče: 'Kontaktirali su me i dogovorili smo tu kavu...'

Više s weba