Traže 130 milijuna dolara

Američke gimnastičarke tuže FBI zbog zataškavanja seksualnog zlostavljanja

Image

Američke gimnastičke reprezentativke na suđenju Larryju Nassaru

Foto: profimedia.hr

Odvjetnik američkih gimnastičarki James White upozorio je kako je Nassar bio prijavljen u srpnju 2015. godine do kada je zlostavljao više od sto djevojaka, a uhićen je tek u studenom iduće godine

5.5.2022. u 9:41/ Aldo Franičević

Američki sport uzdrman je posljednjih godina golemim skandalom nakon što je otkriveno da je Larry Nassar, nekadašnji fizioterapeut ženskih gimnastičkih reprezentacija, seksualno zlostavljao stotine djevojaka i djevojčica.

Nassar je u siječnju 2018. godine osuđen na 175 godina zatvora, a naknadnim presudama je ukupna kazna narasla na 360 godina. Lani je, pak, internom istragom utvrđeno da je FBI napravio niz pogreški te da slučaju nije pristupio 's najvećom ozbiljnošću' što je Nassaru omogućilo da nastavlja zlostavljanje mladih gimnastičarki tijekom narednih godinu i pol.

Image
velika nagodba

Zlostavljane američke gimnastičarke dobit će 380 milijuna dolara odštete

Image
velika nagodba

Zlostavljane američke gimnastičarke dobit će 380 milijuna dolara odštete

'Čini se da je i FBI sudjelovao u zataškavanju'

Gimnastičarke i njihovi odvjetnici pripremaju tužbu protiv FBI-a teško 130 milijuna dolara odnosno svaka tužiteljica traži deset milijuna, navodi Guardian. Među njima je i jedna od najboljih gimnastičarki posljednjih desetljeća, Simone Biles.

"Krivim Larryja Nassara, ali i cijeli sustav koji je omogućio zlostavljanje. Američki olimpijski odbor je za to znao puno duže nego što sam to mislila. Znali su da me njihov službeni liječnik zlostavlja, a čini se da je i FBI sudjelovao u zataškavanju. Ako predatoru dopustite da našteti djeci, posljedice će biti brze i teške", poručila je Biles, a njene su riječi potvrdile i kolegice iz reprezentacije Aly Raisman, McKayla Maroney i Maggie Nichols.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Larry Nassar na suđenju za seksualno zlostavljanje više od 175 gimnastičarki

Foto: profimedia.hr
Image

Larry Nassar na suđenju za seksualno zlostavljanje više od 175 gimnastičarki

profimedia.hr

Odvjetnik američkih gimnastičarki James White upozorio je kako je Nassar bio prijavljen u srpnju 2015. godine do kada je zlostavljao više od sto djevojaka, a uhićen je tek u studenom iduće godine.

"Ovdje govorimo o serijskom silovatelju koji je bio poznat FBI-u kao liječnik američke reprezentacije s nesmetanim pristupom mladim ženama kojem je omogućen nastavak terora još 17 mjeseci", istaknuo je White .

Upravo se čita

Image
NOVI OBRAT

Drama Hrvata u Zambiji: Zaustavljeni su na aerodromu. Piletić: 'Ne znamo što se događa'

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUMNJIVA ROŠADA NA VRHU

Hrvatski velemajstor za RTL.hr komentirao filmsku situaciju u svijetu šaha: 'Zbog Carlsena su se svima tresle gaće'

Više s weba