TUŽNA SUDBINA VELIKANA

Bivši svjetski prvak objavio da umire: 'Nema mi spasa, ostaje samo organizirati sahranu'

Image

Veliki Nijemac je dva puta osvajao europsko zlato, a rekord karijere mu je šest metara

5.10.2022. u 12:25/ RTL Sport

Bivši europski i svjetski prvak u skoku s motkom Tim Lobinger objavio je kako umire od leukemije. Obznanio je kako se s neizlječivom, agresivnom bolešću bori već pet godina te kako nema šanse da pobjedi.

Lobinger je 2003. godine postao svjetski prvak, a 14 godina kasnije je dobio zastrašujuću dijagnozu. Već 2018. je izgledalo kao da je pobijedio no bolest se vratila nakon nešto manje dvije godine.

'Razgovor s djecom je bio jako težak'

Danas se na slikama vidi koliko je traga leukemija ostavila na njemu. Nekoć moćan atletičar visok preko 190 centimetara teži svega 60-ak kilograma.

"Za mene više nema spasa, moja bolest je previše agresivna. U veljači su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se sa sahranom i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše", rekao je 50-godišnji Lobinger za Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Nijemac je dva puta osvajao europsko zlato, a rekord karijere mu je šest metara.

Upravo se čita

Image
reakcija na youtubeu

Dobio račun za grijanje od 1,6 mil. eura! 'Da ovo dobije 90-godišnja baka, bila bi mrtva'

"To nije pravi život. Život vrijedan življenja odvija se vani. Opet, uvijek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vrijedi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu provesti sa svojom obitelji", konstatirao je Lobinger.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POJAČAN NADZOR

Bečki maraton na meti terorista, austrijska policija spriječila 'bostonski scenarij'

Više s weba