LJETO NAM SE VRATILO

Donosimo listu ljetnih sportova koje morate probati: Pijesak, more i dobra volja su sve što vam treba

Image
13.7.2022. u 8:00/ RTL Sport

Već smo duboko zagrizli u ljeto i sportske aktivnosti je zbog velikih vrućina sve teže obavljati. Profesionalni sportaši su na odmoru, aktivnih sportova je sve manje, Svjetsko nogometno prvenstvo gledamo tek na zimu. Sport je dakle pao u drugi plan. Ipak, postoje sportovi, odnosno sportske aktivnosti koje su stvorene za ljetne mjesece. Donosimo vam listu najpopularnijih sportova za ljeto koji bi vas mogli itekako zainteresirati.

Image
LJUBAV I POŽRTVOVNOST

Hrvatska je najbolja na svijetu u sportu kojeg na životu drži skupina entuzijasta

Image
LJUBAV I POŽRTVOVNOST

Hrvatska je najbolja na svijetu u sportu kojeg na životu drži skupina entuzijasta

Rukomet na pijesku

Rukomet na pijesku pravi je hrvatski sport. Iako je se najčešće igra po brazilskim i španjolskim plaža to je sport u kojem je Hrvatska svjetski prvak i druga najuspješnija zemlja na svijetu. Rukomet na pijesku se u potpunosti razlikuje od onog dvoranskog, no princip je isti. Golovi iz cepelina vrijedi dva boda, kao i gol nakon piruete, odnosno okreta oko svoje osi za 360 stupnjeva. Sport je atraktivan i brz, a kroz par godina mogao bi postati olimpijski sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbojka na pijesku

Odbojka na pijesku je možda i najpopularniji ljetni sport. Za ovaj sport vam treba tek četiri igrača, a terene možete pronaći gotovo na svakoj plaži na našoj obali. Ovaj sport izaziva golem interes javnosti u posljednje vrijeme zbog svoje atraktivnosti i zanimljivosti. Igra ga čak i Ivan Perišić koji se natječe po profesionalnim turnirima.

Upravo se čita

Image
'HOĆE NAM SE ISPRIČATI'

Završen nadzor ŽB Čakovec zbog slučaja 'hranjenja mrtve pacijentice'. Oglasilo se osoblje

Nogomet na pijesku

Nogomet na pijesku nešto što je svaki ljubitelj ovog sporta jednom htio zaigrati. Ovaj sport obiluje atraktivnošću i fantastičnim potezima. Škarice i voleji sastavni su dio ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

SUP (STAND UP PADDLING)

Stand Up Paddling (SUP) je stajaće veslanje na dasci. Sport potječe s Havaja gdje su ga surferi izmislili u danima kad nije bilo dovoljno vjetra za surfanje. Povjesničari ističu da se ova aktivnost prvi put bilježi u 60-im godinama prošloga stoljeća kad su Waikiki Beach Boys stajaće veslanje na dasci koristili za prijevoz. Kao sport se SUP prvi put spominje 2005. godine, dok se 2007. u Kaliforniji održala prva SUP utrka.

Kajaking

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajaking je jedan od najadrenalinskijih sportova na na[oj listi. Hrvatska obiluje mjestima za kajaking. Kajaking u Hrvatskoj posljednjih je godina nezaobilazni oblik avanture koja nudi obilje zabave za sve one željne istinskog doživljaja netaknute prirode i koji su spremni vlastitim snagama pronaći zadovoljstvo

Picigin

Što reći o ovom sportu. Jedan od najpopularnijih sportova na Hrvatskoj obali. Igraju ga mladi, stari, profesionalci i potpune neznalice. Igra „za ekipu“ u kojoj može sudjelovati svatko, omiljena je ljetna razbibriga u plićaku, koja pomaže održati kondiciju, koordinaciju i preciznost. Najveći gušt je zasigurno bacanje za lopticom jer se jako teško ozlijediti padom u more.

Image
Foto:
Image

Frizbi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična kao picigin. Možete ga igrati na plaži ili u moru, a cilj igre, barem nama amaterima je jednostavan. Baciti frizbi tako da ga naš partner što atraktivnije uhvati. Naravno i ovaj sport ima svoj profesionalni segment, no vjerujemo kako će rijetkima pasti na pamet ozbiljno shvatiti ovaj sport.

Image
Foto:
Image

Više s weba

Pročitajte još

Image
Djevojka s mnogo talenata

Anamaria Medak, studentica farmacije s titulom dvostruke svjetske prvakinje: 'Za uspjeh nije dovoljno samo trenirati'

Više s weba