OGLAS

NEBESKE VISINE

Duplantis srušio svjetski rekord u skoku s motkom: 'Ono je izvantjelesno iskustvo'

Image

Bio je to šesti put da je nevjerojatni Šveđanin srušio svjetski rekord, svaki put samo za centimetar

26.2.2023. u 10:38/ Danas.hr/Hina

Švedska atletska zvijezda Armand Duplantis postavio je novi svjetski rekord sa preskočenih 6.22 metra na dvoranskom natjecanju u skoku s motkom u francuskom Clermont-Ferrandu.

Time je za jedan centimetar popravio svoju najbolju ocjenu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva na otvorenom u američkom Eugeneu.


Olimpijski pobjednik iz Tokija Duplantis preskočio je 6.22 metra u trećem pokušaju na All-Star mitingu u Clermont-Ferrandu, koji organizira tamošnja zvijezda skoka s motkom Renaud Lavillenie, i impresionirao 4000 gledatelja u dvorani.

Dvadesettrogodišnji Duplantis opisao je osjećaj postavljanja novog, šestog svjetskog rekorda kao "izvantjelesno iskustvo".

"Kada imate ovakve trenutke, kada je energija na tako visokoj razini i kada poletite prema letvici, kao da lebdite. Nekako mi se čini da moje tijelo nije ni sletjelo na strunjaču nakon tog skoka", objasnio je 23-godišnji Šveđanin.

"Malo mi se sve to čini previše. Stvarno mislim da je to zbog Renauda, ​​jer on mi puno znači. Od prvih atletskih koraka bio je moj najveći idol", rekao je Duplantis o svom suparniku i nekada najboljem skakač s motkom..

Rekord je postavio šesti put, popravljajući ga svaki put za centimetar. Prvi put je to uspio u poljskom Torunu prije gotovo točno tri godine sa 6,17 metara. Prije toga rekord je šest godina držao Lavillenie sa 6,16 metara.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODLIČNA FORMA

Veleslalom Tremblant: Pobjeda Brignone, sjajna Ljutić na 14. mjestu


Više s weba