NEMA JOJ RAVNE

Fantastična Hrvatica srušila svjetski rekord: Ispisala je povijest ronjenja na dah

Image

Sa svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela Kardašević ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s europskih prvenstava ima dvije brončane medalje

30.9.2022. u 13:16/ Hina/RTL.hr

Mirela Kardašević postavila je novi svjetski rekord na Svjetskom kupu u turskom Kasu u disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metara, te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

"Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini“, rekla je Mirela Kardašević.

Dominira i u dubini i u bazenu

Mirela je jedna od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i u dubini, pa je ovaj uspjeh samim time još i veći. Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 metara dok je u disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 metara što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Sa svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s europskih prvenstava ima dvije brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski ronilački savez našu najuspješniju sportašicu u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju za nadolazeće svjetsko prvenstvo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Voli Hrvatsku

VIDEO Slavni srpski borac pred meč karijere napravio lijepu promociju Zagrebu na ESPN-u

Više s weba