JEDAN UDAH, 132 METRA

Hrvat srušio svjetski rekord za čak pet metara: 'Teško je razumjeti veličinu njegovog rezultata'

Image
Foto: Shutterstock

Klovar je tako postao "najdublji" natjecatelj u povijesti, ne samo u svojoj disciplini nego svim disciplinama svih ronilačkih federacija.

5.10.2022. u 15:53/ Hina/RTL.hr

Hrvatski ronilac Petar Klovar na Svjetskom je prvenstvu u ronjenju na dah u turskom Kasu postavio novi svjetski rekord, zaronio je na 132 metra dubine u jednom dahu, što je za pet metara dublje od starog rekorda.

Klovar je tako postao "najdublji" natjecatelj u povijesti, ne samo u svojoj disciplini nego svim disciplinama svih ronilačkih federacija.

'To je ono čemu teži svaki ronilac na svijetu'

"Mislim da je nekome van ronjenja ili sporta ponekad teško shvatiti veličine nekih rezultata. Svaki, a naročito ovaj Petrov rezultat je zbroj puno odricanja, talenta, sati i sati rada i stručnog pristupa. Najdublji zaron je ono čemu teži svaki ronilac na svijetu, to je srž i osnova ronjenja na dah. A napraviti ga u disciplini koja se ne smatra klasično najdubljom i to pomaknuti za pet metara je stvarno velika stvar i sportski pomak. Na tim dubinama svaki metar je težak i sve teži", izjavio je trener Vitomir Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam Maričić je odličnim zaronom u istoj disciplini FIM na 110 metara zauzeo drugo mjesto i srebrnu medalju te je sada jedini Hrvat i treći ronilac u svijetu koji drži medalje sa svih najprestižnijih bazenskih i dubinskih turnira.

Sanda Delija je s nacionalnim rekordom od 81 metra osvojila brončanu medalju u ženskoj konkurenciji.

Upravo se čita

Image
Sad je crno na bijelo!

Nogomet nije za one slabog srca, u Zagrebu dokazali da se javljaju aritmije...

Više s weba

Pročitajte još

Image
Voli Hrvatsku

VIDEO Slavni srpski borac pred meč karijere napravio lijepu promociju Zagrebu na ESPN-u

Više s weba