JANA ZA POVIJEST

Hrvatska senzacija: Tinejdžerica iz Varaždina četiri puta rušila rekord u skoku u vis u manje od deset minuta

Image

Jana Koščak vodeća je skakačica u vis u svojoj dobnoj kategoriji

Foto: Arhiva obitelji Koščak
5.7.2022. u 18:41/ Aldo Franičević

Mlada hrvatska atletičarka Jana Koščak (16) apsolutna je favoritkinja za osvajanje zlatne medalje u sedmoboju na Europskom prvenstvu mlađe juniorke koje se ovih dana održava u Jeruzalemu. Ako je i bilo neke sumnje da će mlada Varaždinka briljirati na ovom velikom natjecanju ona ih je otklonila već u prve dvije discipline.

Prvo je na 100 metara s preponama imala najbrže vrijeme, a onda je u skoku u vis napravila nešto što se rijetko viđa. Naime, samouvjereno je pustila konkurenciju da se izmori izašavši tek drugi put na zaletište na visini od 169 centimetara što je s lakoćom preskočila. Ostala je sama na visini od 172 centimetra koju je propustila. Preskočila je lakoćom 175 izjednačivši svoj najbolji ovosezonski rekord, a onda je krenula ludnica.

Image
Na tragu Kostelića i Vlašića

Upoznajte sestre Koščak: Klara i Jana su rušile atletske rekorde više od 30 puta, a još nisu ni punoljetne

Image
Na tragu Kostelića i Vlašića

Upoznajte sestre Koščak: Klara i Jana su rušile atletske rekorde više od 30 puta, a još nisu ni punoljetne

Srušila je svoj osobni rekord sa 178, a onda ga je rušila još tri puta u narednih sedam minuta preskočivši redom 181, 184 i 187 centimetara.

Koščak je tako dominantnom predstavom već nakon prve dvije discipline stvorila prednost veću od 200 bodova pred konkurencijom i pokazala da imamo novu atletsku zvijezdu u nastajanju.

Napomenimo kako Jana Koščak dolazi iz vrlo uspješne atletske obitelji. Njen trener i otac Patrik Koščak je bivši prvak Hrvatske u desetoboju, a dvije godine starija sestra Klara drži čitav niz atletskih rekorda u svojoj dobnoj skupini te je hrvatska seniorska rekorderka u sedmoboju usprkos činjenici da još nije napunila 18 godina.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'TEKTONSKI POREMEĆAJI'

Navijačka karta izazvala žestoke rasprave i podijelila Hrvatsku

Više s weba