NA KORAK OD TITULE

Hrvatske karatistice u finalu Europskog prvenstva: U borbi za zlato ih čeka supersila

Image

U prvom kolu hrvatska vrsta bila je slobodna, a onda je uslijedila finala vrijedna serija: pobjeda protiv reprezentacije Srbije sa 2-1, protiv Turske sa 2-0, a u polufinalu je sa 2-1 svladana francuska ekipa

24.3.2023. u 19:46/ Danas

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lea Vukoja) borit će se drugu godinu zaredom za naslov ekipnog prvaka Europe u karateu.

Ekipa koja je prošle godine osvojila zlato u turskom Gaziantepu i u španjolskoj Guadalajari je bila superiorna te je s tri pobjede izborila subotnji finalni dvoboj s Njemačkom. 

U prvom kolu hrvatska vrsta bila je slobodna, a onda je uslijedila finala vrijedna serija: pobjeda protiv reprezentacije Srbije sa 2-1, protiv Turske sa 2-0, a u polufinalu je sa 2-1 svladana francuska ekipa.

Image
TAJLANDSKI BOKS

Jedni od najboljih boraca u najbrutalnijem borilačkom sportu: 'Iznijeli su ga na nosilima'

Image
TAJLANDSKI BOKS

Jedni od najboljih boraca u najbrutalnijem borilačkom sportu: 'Iznijeli su ga na nosilima'

Briljirala Greta Zorko

Briljirala je Mia Greta Zorko velikim pobjedama i to u osobito važnim trenucima. Susret protiv Srbije Lea Vukoja otvorila je porazom 0-3. Mia je u nastavku preokrenula rezultat pobjedom 6-0, a završni bod je ostvarila Sadea Bećirović, rezultat je bio 2-0.

Put prema uspjehu nad Turskom otvorila je Lucija Lesjak (3-0), a potvrdila Mia Greta Zorko velikim preokretom (3-2), nadoknadivši prednost suparnice od 2-0.

U velikom polufinalu protiv Francuske, hrvatske reprezentativke su opet slavile kao i prije dvije godine u susretu za broncu na EP-u u Poreču. Francuskinje su povele, Sadea Bećirović izgubila je 2-0. Mia Greta Zorko dobila je idući meč sa 4-1 pa je osim izjednačenja uoči završnog dvoboja, donijela i bodovnu prednost.

Posljednji dvoboj za plasman u finale imala je Lucija Lesjak. Vodila je 4-0 i 5-2, ali u posljednjim sekundama susret se pretvorio u pravu dramu u kojoj je Lesjak sačuvala prednost i pobijedila 6-5. Nakon toga je uslijedila prava erupcija oduševljenja naših djevojaka, članova stručnog stožera i cijele hrvatske ekspedicije u Guadalajari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neizmjerno sam sretna'

"Ovo je još veći nalet emocija nego zadnji put. Stvarno sam jako ponosna", rekla je Mia Greta Zorko, sjajna u svakom ekipnom nastupu u Španjolskoj.

"Jako mi je drago što smo uspjele još jednom ući u finale. Neizmjerno sam sretna", dodala je također izvrsna Lucija Lesjak. 

I muška reprezentacija u borbama (Enes Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Jakov Bunjevac, Ante Mrvičić) izborila je nedjeljni susret za momčadsko odličje. Borit će se za broncu protiv reprezentativaca Crne Gore. 

Muška reprezentacija u borbi za broncu

Muška selekcija je u četvrtak eliminirala Njemačku sa 3-0 (Bunjevac 8-0 (dq), I. Kvesić 9-2, Živković 4-1), a u petak je s još dvije pobjede stigla do polufinala. Hrvatska je prvo pobijedila Azerbajdžan sa 3-1 (A. Kvesić 8-0 (dq), Martinac 0-1, Živković 3-0, I. Kvesić 5-0), a potom
Mađarsku sa 3-0 (Bunjevac 0-0, Martinac 1-0, A. Kvesić 3-0, I. Kvesić 8-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
UPRAVO ODLUČENO

Hrvati oslobođeni svih optužbi u Zambiji: 'Djeca idu s nama u Hrvatsku!'

U polufinalnom dvoboju Ukrajina je bila bolja od Hrvatske sa 3-1. Ante Mrvičić je velikom neopreznošću izgubio usret polovicom borbe (0-3). Ivan Kvesić, koji je ponovno u sjajnoj formi, izborio je pobjedu sa 6-4 i izjednačio, ali su u završnici izgubili Anđelo Kvesić (3-0) i Enes Garibović (1-0).

U subotu će se za pojedinačni naslov boriti Enes Garibović (-84 kg) protiv Talijana Michelea Martine, a protivnik Anđela Kvesića u teškoj kategoriji (+84 kg) u borbi za broncu bit će Turčin Fatih Sen.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na tragu Kostelića i Vlašića

Upoznajte sestre Koščak: Klara i Jana su rušile atletske rekorde više od 30 puta, a još nisu ni punoljetne

Više s weba