POHVALA KOJA ZLATA VRIJEDI

Legendarna Srpkinja se naklonila rezultatu nevjerojatne 16-godišnje Varaždinke

Image

U sličnom tonu su prošle i ostale discipline te je na impresivan način stigla do naslova europske prvakinje. Napomenimo da je njena dvije godine starija sestra Klara hrvatska seniorska rekorderka u sedmoboju, a Jana je očigledno krenula njenim stopama

6.7.2022. u 18:24/ RTL Sport

Jana Koščak, 16-godišnja sedmobojka iz Varaždina, osvojila je zlato u sedmoboju na Europskom prvenstvu te ostvarila peti najbolji rezultat u povijesti za atletičarke mlađe od 18 godina. Ukupno je osvojila čak 6106 bodova te je iza sebe ostavila prvu konkurenticu Saroltu Kriszt za 312 bodova.

Image
JANA ZA POVIJEST

Hrvatska senzacija: Tinejdžerica iz Varaždina četiri puta rušila rekord u skoku u vis u manje od deset minuta

Image
JANA ZA POVIJEST

Hrvatska senzacija: Tinejdžerica iz Varaždina četiri puta rušila rekord u skoku u vis u manje od deset minuta

Na samom početku je Jana Koščak pokazala da je zlato njeno te da je samo pitanje s kolikom će razlikom na kraju pobijediti. Prvo je dominantno pobijedila u utrci na 100 metara s preponama, a potom u manje od 10 minuta četiri puta rušila svoj osobni rekord u skoku u vis ostavivši konkurenciju 15-ak centimetara ispod sebe.

U sličnom tonu su prošle i ostale discipline te je na impresivan način stigla do naslova europske prvakinje. Napomenimo da je njena dvije godine starija sestra Klara hrvatska seniorska rekorderka u sedmoboju, a Jana je očigledno krenula njenim stopama.

Ova 16-godišnja Varaždinka je na Instagramu dobila brojne čestitke. Između ostalog su joj se naklonile hrvatska kladivašica Ivana Brkljačić i zvijezda svjetskog skoka u dalj Srpkinja Ivana Vuleta Španović. Napomenimo, Španović je dvostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja u skoku u dalj.

Image
Foto:
Image

Osim toga, na stranicama posvećenim europskoj atletici Janine predstave dominiraju, a mnogi njoj i sestri predviđaju impresivne karijere.

Image
Foto:
Image

Više s weba

Pročitajte još

Image
RASTURANJE

Na društvenim mrežama osvanule rijetke snimke iz mladosti legendarnog Mirka Filipovića

Više s weba