OVO JE ZANIMLJIVO

Nastavlja se veliki šahovski rat: Prvak predao meč nakon prvog poteza i optužio protivnika da vara na nevjerojatan način

Image
Foto: Profimedia

Carlsen i Niemann susreli su se drugi put u dva tjedna.

20.9.2022. u 8:31/ RTL Sport

Na internetskoj stranici chess24.com odigrana su nova četiri kola sedme etape najznačajnijeg svjetskog on-line natjecanja pod nazivom "Meltwaterov Turnir prvaka", na kojem će se na najobjektivniji način odrediti najboljeg svjetskog igrača u ubrzanom šahu.

Dan je obilježio svjetski prvak Magnus Carlsen, koji je nastavio "rat" s mladim Amerikancem Hansom Niemannom započet na "Sinquefield Kupu" u Saint Loiusu prije dva tjedna kad je nakon poraza napustio turnir. U 6. kolu odbio je igrati s njim i predao je partiju bez igre, što ide u prilog sumnjama da Carlsen i dalje vjeruje kako se Niemann služi nesportskim metodama i igra uz nedopuštenu pomoć elektronike.

Image
PAMTIT ĆE GA SE

Vatreni ostali bez važnog člana: 'Jednu medalju iz Katara ćete sačuvati za mene'

Image
PAMTIT ĆE GA SE

Vatreni ostali bez važnog člana: 'Jednu medalju iz Katara ćete sačuvati za mene'

Podsjetimo, na društvenim mrežama se pojavila teorija prema kojoj je Niemann pobijedio Carlsena jer je tijekom trajanja meča u rektumu imao vibrirajuće analne kuglice kojima ga je nepoznati pomoćnik stimulirao bežičnim upravljanjem u točnom onim trenucima koji su bili presudni da bi Niemann prekinuo dvogodišnju dominaciju 31-godišnjeg Norvežanina.

Niemann je ranije priznao da je varao na online turnirima od svoje 12. do 16. godine jer je dozvoljavao računalu da bira poteze, ali ovoga puta je žestoko odgovorio na prozivke i demantirao sve optužbe.

Naš najbolji velemajstor Ivan Šarić je postigao jednu pobjedu i dva remija uz jedan poraz, ali je zaslužio povoljniji omjer.

S obzirom na specifičan način bodovanja (pobjeda donosi 3, a remi 1 bod) ovakav je poredak poslije 8 odigranih kola:

Erigaisi 17 bodova, Praggnanandhaa i Carlsen po 15, Ivančuk, Niemann i Duda po 13, Wojtaszek i Le po 12, Keymer i Aronian po 11, Giri 10, Šarić I. 9, Yoo 8, Navara 6, Gelfand 5 i Adhiban 3 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAMO SE SRUŠIO

Kamere zabilježile trenutak na UFC 286 u Londonu koji ledi krv u žilama

Više s weba