ČUDO OD DJETETA

Nevjerojatna 16-godišnja Varaždinka rušila rekord dva puta u par sati

Image
Foto: Hrvatski atletski savez

U proteklih nekoliko dana oborila je rekord Blanke Vlašić u skoku u vis i rekord Antonije Radić u skoku u dalj, a sad je dva puta u dva sata obarala rekorde u utrci na 60 metara s preponama

23.1.2023. u 13:11/ Danas.hr

Jana Koščak apsolutno je prvo ime ovogodišnjeg Dvoranskog prvenstva Hrvatske za mlađe juniore i juniorke u Zagrebu. Fantastična 16-godišnja višebojka redom ruši rekorde u pojedinačnim disciplinama.

Prije par dana smo pisali kako je oborila juniorski rekord Blanke Vlašić u skoku u vis za čak sedam centimetara, a sad je srušila i rekord na 60 metara s preponama za mlađe juniorke i to dvaput.

Prvo je Osječanka Mia Wild u prvoj skupini oborila rekord za dvije stotinke (8.31) da bi pet minuta kasnije Koščak istrčala stotinku brže istu dionicu. No ni to nije sve, jer je Jana Koščak u finalu istrčala 8.26 te po drugi put u istom danu popravila rekord.

Pobijedila je Jana Koščak i u bacanju kugle hitcem od 14.37. Podsjetimo, prije nekoliko dana je srušila 23 godine star rekord Blanke Vlašić skočivši 190 centimetara, a oborila je i rekord u skoku u dalj popravivši ga za četiri centimetra. Inače, Jana je mlađa sestra podjednako uspješne višebojke Klare Koščak.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'TEKTONSKI POREMEĆAJI'

Navijačka karta izazvala žestoke rasprave i podijelila Hrvatsku

Više s weba