POSLJEDNJI VELESLALOM

Odermatt odskijao najbolju sezonu svih vremena: Zubčiću novih 20 bodova

Image
Foto: Profimedia

S novih 20 bodova Zubčić je došao do 221 boda u velelslalomu, čime je sezonu završio na 10. mjestu u redoslijedu za Mali kristalni globus.

18.3.2023. u 13:21/ Danas/Hina

Švicarski skijaš Marco Odermatt napravio je povijesni domet pobjedom u veleslalomu na završnici Svjetskog kupa u Andori došavši tako do rekordnog zbroja od 2024 boda, čime je za 24 boda nadmašio dosadašnjeg rekorda Hermanna Maiera koji je u sezoni 1999./2000. osvojio 2000 bodova.

Image
SVAKA ČAST!

Sjajna Leona Popović u zadnjem slalomu sezone je druga, ispred velike Mikaele Shiffrin

Image
SVAKA ČAST!

Sjajna Leona Popović u zadnjem slalomu sezone je druga, ispred velike Mikaele Shiffrin

Do 13. pobjede u sezoni, čime se izjedačio s rekorderima Ingemarom Stenmarkom i Marcelom Hirscherom po broju pobjeda u jednoj sezoni Svjetskog kupa, Odermatt je stigao na nevjerojatno uvjerljiv način, nadmašivši sve konkurente za više od jedne sekunde u svakoj od dvije vožnje pa je njegova konačna prednost u odnosu na drugoplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena bila 2.11 sekundi.

Treće mjesto je osvojio Austrijanac Marco Schwarz sa zaostatkom od 2.29 sekundi.

Zubčiću novih 20 bodova

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je imao 13. vrijeme prve vožnje, nije uspio popraviti svoj plasman u drugom nastupu, pa je posljednju utrku u sezoni završio na 13. poziciji. S novih 20 bodova je došao do 221 boda u velelslalomu, čime je sezonu završio na 10. mjestu u redoslijedu za Mali kristalni globus.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

U nedjelju će se najbolji skijaši svijeta boriti za slalomski Mali kristalni globus, a na startu će se naći i hrvatski predstavnik Samuel Kolega.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JANA ZA POVIJEST

Hrvatska senzacija: Tinejdžerica iz Varaždina četiri puta rušila rekord u skoku u vis u manje od deset minuta

Više s weba