OSUĐEN ZA UBOJSTVO

Pistoriusu odbijeno prijevremeno puštanje: 'Ne znam zašto nisu prihvatlili zahtjev...'

Image
Foto: Profimedia.hr

Pistorius je šesterostruki osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama

31.3.2023. u 16:45/ Hina

Bivša južnoafrička paraolimpijska zvijezda Oscar Pistorius (36), koji je prije deset godina ubio svoju partnericu, morat će ostati u zatvoru, jer mu Povjerenstvo za uvjetni otpust nije odobrilo puštanje.

"Ne znam na temelju čega je zahtjev odbijen, samo smo obaviješteni da je odbijen i da će biti pregledan za godinu dana", rekla je za AFP Tania Koen, odvjetnica obitelji žrtve.

Pistorius je pucao i ubio Reevu Steenkamp u ranim jutarnjim satima 14. veljače 2013. Pucao je četiri puta kroz vrata kupaonice svoje strogo čuvane kuće u Pretoriji, tvrdeći da je svoju djevojku zamijenio za provalnika.

Tužitelji su bili drugačijeg mišljenja, smatrali su da je pucao u bijesu zbog ljubomore i dobio je kaznu od 13 godina zatvora. U sklopu svoje rehabilitacije Pistorius se prošle godine sastao s roditeljima žrtve, a oni su također dali svoje mišljenje komisiji. Roditelji Reeve Stennkamp, ​​žene koju je prije 10 godina ubio Pistorius, usprotivili su se zahtjevu za uvjetni otpust, rekla je ranije njihova odvjetnica Tanya Cohen.

Pistorius je šesterostruki osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama, a ušao je u povijest kao prvi sportaš kojemu su amputirane obje noge, a koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama. Trčao je na Igrama u Londonu 2012. koristeći proteze od karbonskih vlakana. Dok je bio beba, amputirane su mu obje noge ispod koljena.

Više s weba

Pročitajte još

Image
IVICA TRUŠČEK

'Rasplakao sam se nakon borbe na FNC 11, poraz mi je teško pao. Nikad nisam bio toliko pasivan'

Više s weba