UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

VIDEO Robot zgrabio i slomio prst 7-godišnjem dječaku tijekom šahovskog turnira

Image
Foto: Screenshot Twitter
25.7.2022. u 12:35/ RTL Sport

Uznemirujuća snimka na kojoj robot lomi prst sedmogodišnjem dječaku na šahovskom turniru stiže iz Moskve. Zapadni mediji poput Guardiana i BBC-a su prenijeli snimku iz ruskih izvora krajem prošlog tjedna, a na njoj se vidi kako robot protiv kojeg dječak uzima jednu figuricu, mališan ne čeka da robot završi svoj potez već odmah miče drugu figuru, a robot mu uzima prst i steže ta nekoliko sekundi.

"Robot je slomio dječaku prst", kazao je Sergej Lazarev, predsjednik Moskovske šahovske federacije za rusku agenciju Tass te dodao kako je taj robot igrao mnogo mečeva ranije bez da se dogodio ikakav incident

"Postoje određene sigurnosne procedure koje je dijete, očigledno, prekršilo. Kada je napravio potez, nije shvatio da mora prvo sačekati da robot završi svoj. Ovo je ekstremno rijetka situacija. Zapravo prva koju sam ikad vidio", objasnio je situaciju Sergey Smagin, dopredsjednik Ruske šahovske federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom nekoliko odraslih je odmah priskočilo dječaku u pomoć te mu je prst oslobođen, a mališan je turnir završio s gipsom na ruci.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Djevojka s mnogo talenata

Anamaria Medak, studentica farmacije s titulom dvostruke svjetske prvakinje: 'Za uspjeh nije dovoljno samo trenirati'

Više s weba