Britanci očarani Umagom

'Ovo izgleda kao putovnica za raj'

Image

U Umag je stigao veliki broj britanskih navijača, što je ugodno iznenadilo i njihovog najboljeg tenisača Andyja Murrayja, koji kaže da ih toliko nije bilo ni na jednom gostovanju britanske Davis Cup reprezentacije u zadnjih 30-ak godina.

14.9.2013. u 10:33/ RTL/Hina

Britanski tenisači, navijači, ali i mediji oduševljeni su Umagom i atmosferom oko kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije.

U Umag je stigao veliki broj britanskih navijača, što je ugodno iznenadilo i njihovog najboljeg tenisača AndyjaMurrayja, koji kaže da ih toliko nije bilo ni na jednom gostovanju britanske Davis Cup reprezentacije u zadnjih 30-ak godina.

"Meni je to nevjerojatno iznenađenje. Vrlo mi je lijepo u Umagu, jako mi se sviđa vrijeme, stadion je prekrasan i imamo odlične uvjete za igru", rekao je treći tenisač svijeta.

Britanski mediji detaljno su izvijestili o Davis Cupu u Umagu, pa tako BBC navodi da je veliki broj britanskih navijača stigao "u suncem okupani Umag, slikoviti gradić na hrvatskoj obali Jadrana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail također je uočio neobično veliki broj Britanaca na tribinama, dok Independent podsjeća da je Umag prvi put domaćin Davis Cupa, ali ima dugo iskustvo organizacije ATP turnira svakoga srpnja, kada grad bude pun stranih gostiju.

Novinar Daily Telegrapha u svom izvješću ne štedi komplimente pa kaže da je Murrayju višednevni boravak "u prekrasnom ljetovalištu u Umagu" došao 'kao lijek na ranu nakon lošeg rezultata na US Openu u New Yorku'.

Upravo se čita

Image
ZA DANAS

Iz lockdowna u Kini javila se Hrvatica: 'Testiramo se svako jutro, upozore ako si bez maske'

"Ovaj susret se igra na jednom od najljepših malih stadiona na ATP Touru. Smješten na rubu Jadranskog mora, leđima je okrenut laguni načičkanoj drvećem gdje zadnji ljetni kupači osluškuju ritmične zvuke udarca reketa o lopticu. Ako je za Arsena Wengera susret protiv Fenerbahčea bio put u pakao, ovo više izgleda kao putovnica za raj", zaključuje novinar Daily Telegrapha.

Uz veliki broj britanskih navijača, domaće i strane uglednike, susret Davis Cupa u Umagu u subotu će pratiti i princezaBirgitte, vojvotkinja od Gloucestera, pripadnica užeg kruga britanske kraljevske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Modrić opasno zaprijetio iz slobodnjaka!

Više s weba