od 5. do 9. lipnja

Novo olimpijsko ruho Pannonian Challengea!

Image
Foto: Pannonian Challenge

Pannonian Challenge i ove će se godine održati u skate parku u blizini popularnog osječkog kupališta Copacabana

14.2.2019. u 15:20/ Vijesti.hr

Najveće extremno-sportsko i glazbeno događanje u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi uvršteno je u UCI (Union Cycliste Internationale) kalendar, a u novoj kategoriji natjecanja BMX vozači prikupljat će bodove za Olimpijske igre u Tokiju

Jubilarna 20. obljetnica Pannonian Challengea ostat će u uspomeni na jedno od najvećih priznanja u dva desetljeća postojanja – članstvo u UCI federaciji, koje donosi niz novih prilika za sve natjecatelje. Pannonian Challenge postalo je međunarodno natjecanje C1 kategorije, u kojoj će sudionici BMX freestyle discipline moći prikupljati bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Ovo je veliki korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom Srednjoškolskom igralištu, da bi u međuvremenu izrastao u globalno poznato okupljanje ekstremnog sporta i urbane kulture.

Image
Foto: Pannonian Challenge
Image
Pannonian Challenge

„S ulaskom u UCI federaciju stigla nam je prilika da podignemo cijelo događanje na višu razinu. Kao što mnogi zasigurno već znaju, sljedeće godine u Tokiju će se po prvi put natjecati i vozači BMXa i skatea i ponosni smo što će Pannonian Challenge postati dio sportske povijesti. Svake godine u Osijeku okupljamo odličnu ekipu, a ovog lipnja očekujemo i dolazak najboljih svjetskih vozača i brojnih reprezentacija. Za sada već imamo najavljen dolazak reprezentacija iz UK, Rusije i Mađarske, a broj prijavitelja raste, što nam jamči najveći Pannonian Challenge do sada.“ – najavio je Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge.

Pannonian Challenge i ove će se godine održati u skate parku u blizini popularnog osječkog kupališta Copacabana, gdje će se od 5. do 9.lipnja održati natjecanja u disciplinama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a pokazna disciplina bit će vožnja romobila. Tu je i glazbeni dio festivala u kombinaciji rock i electro zvuka, na kojem će nastupiti najbolja imena regionalne urbane glazbene scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pannonian Challenge
Image
Pannonian Challenge

Više s weba

Pročitajte još

Image
USUSRET PANNONIAN CHALLENGU

Mađari stigli u osječki skate park koji je postao trening centar za Olimpijske igre u Tokiju

Više s weba