bivši vratar reprezentacije

Alilović otvorio dušu: 'Nemam više ambicija s reprezentacijom, svugdje me cijene, samo u Hrvatskoj ne'

Image

Mirko Alilović

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mirko je u reprezentaciji bio 11 godina i dobro zna što znači biti pod pritiskom javnosti, ali i medija

17.2.2019. u 15:11/ Vijesti.hr

Bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović u intervjuu za BiH medije osvrnuo se na svoje vrijeme u reprezentaciji Hrvatske.

Mirko je u reprezentaciji bio 11 godina i dobro zna što znači biti pod pritiskom javnosti, ali i medija. U pobjedi heroj, u porazu tragičar, tako je otprilike bilo cijelu njegovu reprezentativnu karijeru. Vratar Pick Szegeda postigao je brojne uspjehe o kojima mnogi sportaši mogu samo sanjati, no u Hrvatskoj, kaže on, nikad ništa nije bilo dovoljno.

"Svugdje me cijene više nego u Hrvatskoj. I u Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj… To je u jednu ruku i žalosno, ali ja sam čist pred sobom. Kad sam bio na terenu uvijek sam davao 100 posto za Hrvatsku i mogu ponosno i uzdignute glave biti izvan svega toga. Ambicija glede reprezentacije više uopće nemam, jedanaest godina sam bio tu, a u međuvremenu mi se proširila obitelj i potrebniji sam njima nego da slobodno vrijeme trošim na stvari koje mi donose više zla nego dobrog", rekao je Alilović za sportsport.ba.

Često je bio na udaru javnosti i navijača.

"U Poljskoj su me na turniru proglasili najgorim golmanom u Europi, iako sam imao sezonu iz snova iza sebe. Javnost kritizira i kad je dobro, a gdje neće kad je loše. Najgore je kada vas kritiziraju oni koji rukomet prate 15 dana u godini. Sve to dovede do situacije da se sam pitam da li vrijedim ili ne, ono što radim 15 godina u inozemstvu svugdje cijene, osim u mojoj domovini. Još sam imao i tu situaciju s razbijenim staklima na kući punice, meni to ne treba u životu i zbog svega toga sam se odlučio povući. Nije to bilo fer, korektno prema meni. Ali, sve u svemu, nosim lijepe uspomene. Nekad je bilo bolje, nekad lošije, međutim uvijek sam davao sve što sam mogao."

Hrvatska je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu osvojila šesto mjesto.

"Moja generacija kada je bila druga ili treća, to se gledalo kao katastrofa, kao da smo deseti… Sada je Hrvatska završila na šestom mjestu i to je okej… Ne znam kako bi ocijenio ovaj rezultat, više nisam u reprezentaciji, ne znam kakva je situacija unutar momčadi. Bez obzira, mislim da je ova Hrvatska kvalitetom u vrhu i da je sada nedostajalo i sreće, posebno s ozljedama, jer jedan Cindrić koji je odličan zbog problema s aduktorom nije bio ni na 50 posto svojih mogućnosti. Treba sjesti, razmisliti i vidjeti što se misli dalje. Da li ostati na starim igračima ili izvršiti smjenu generacija, krenuti s mlađima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
JUNAK IZ 2020.

Matej Ašanin zbog bolova prekida profesionalnu karijeru već u 30. godini: 'Više ne mogu...'

Više s weba