kvalifikacije za EP

Červar uoči Švicarske i Belgije: 'Radujem se što se vratio Duvnjak! Stvaramo novu i dinamičniju igru'

24.10.2018. u 20:01/ Antonio Vuksanović

Tvrdi kako o maksimalnih četiri boda treba razmišljati, ali je i svjestan da je to lako reći, a teško ostvariti

Rasprodana dvorana u osječkom Gradskom vrtu za povratak Domagoja Duvnjaka i Švicarsku na startu kavlifikacija za Europsko prvenstvo. Tri dana nakon Švicarske, hrvatska rukometna reprezentacija gostuje u Belgiji - prijenos je u nedjelju na RTL-u u 15 sati i 10 minuta. Uoči utakmica Antonio Vuksanović razgovarao je sa šefom - Linom Červarom.

Trener hrvatske reprezentacije poručio je, s obzirom na rasprodanu dvoranu, da je obveza reprezentacije velika. Otkriva i kakvo je stanje u reprezentaciji.

"Radujem se da nam se vratio Duvnjak, on je lider i kapetan ekipe. Imamo nekoliko mladih igrača, stvaramo novu i dinamičnu igru, da to bude hrvatski rukomet, da budemo kao što smo bili predvodnici novog promišljanja. Tome težimo i na početku to 100 posto neće biti kako hoćemo, ali idemo tim pravcem i na SP-u možemo očekivati drugačiju, poletniju i dinamičniju Hrvatsku", kazao je Červar.

Hrvatska favorit u utakmicama

Tvrdi kako je Hrvatska favorit u utakmicama protiv Belgije i Švicarske, no smatra kako to neće biti lake utakmice. "Ulogu favorita moramo obraniti na igralištu. U fokusu mi je Šivcarska, a nakon toga Belgija. Slični su protivnici u smislu sustava igre. Belgijanci će igrati 7 na 6, a tako će i Švicarci igrati. Moramo se na to pripremiti", kazao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako o maksimalnih četiri boda treba razmišljati, ali je i svjestan da je to lako reći, a teško ostvariti. "Treba to napraviti pa ćemo pred Svjetsko prvenstvo biti sretni da smo tri zadatka ove godine nakon Europskog prvenstva ispunili", zaključuje Červar. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
MAJSTORIJA

VIDEO Iz bunara do prednosti: Sjajna Blažević u Balićevom stilu dovela Hrvatice u prvo vodstvo

Više s weba