NEZAUSTAVLJIVI SU

Hrvatski rukometaši na pijesku opet zlatni: Pao Katar u dramatičnom finalu Svjetskih igara

Image

Dominik Marković proglašen je najboljim vratarem turnira, dok je Lucian Bura još jednom odnio titulu najboljeg desnog krila

16.7.2022. u 13:22/ RTL.hr/Hina

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je zlato na Svjetskim igrama u američkom gradu Birminghamu u saveznoj državi Alabami.

Hrvatska muška seniorska reprezentacija je u finalu Svjetskih igara pobijedila Katar s 2-1(14-17, 20-16, 9-6), te osvojila svoje prvo zlato na Svjetskim igrama, a ukupno 33. medalju rukometa na pijesku u Hrvatskoj.

Image
SVJETSKI PRVACI

Izbornik reprezentacije rukometa na pijesku za RTL.hr: 'Žrtva ovih igrača dovela je do naslova svjetskih prvaka '

Image
SVJETSKI PRVACI

Izbornik reprezentacije rukometa na pijesku za RTL.hr: 'Žrtva ovih igrača dovela je do naslova svjetskih prvaka '

Svjetske igre u Birminghamu, peto su izdanje na kojem sudjeluje hrvatska muška seniorska reprezentacija rukometa na pijesku. S prethodnih natjecanja seniori imaju tri bronce (Njemačka 2005., Tajvan 2009., Kolumbija 2013.) i jedno srebro (Poljska 2017.), te je u bogatoj kolekciji nedostajalo je zlato. Pobjedom protiv reprezentacije Katra u finalu i taj cilj je ostvaren.

U prvom setu finala uspješniji je bio Katar koji je na odmor otišao sa 14-17, u drugom setu Hrvatska je bila bolja i s rezultatom 20-16 izborila raspucavanje. Stopostotnom realizacijom u raspucavanju, upisan je konačan rezultat 2-1 u korist Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominik Marković proglašen je najboljim vratarem turnira, dok je Lucian Bura još jednom odnio titulu najboljeg desnog krila.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lova do krova

Ovo su plaće najvrijednijih rukometaša današnjice, dvojica Hrvata u samom vrhu

Više s weba