Srebro zlatnog sjaja

Izbornik Nenad Šoštarić poslao moćnu poruku nakon finala: 'Hrvatska ima budućnost, ima srce'

Image

Nenad Šoštarić

Foto: IHF

Pomlađena reprezentacija Hrvatske je prebacila očekivanja javnosti, a u utakmici protiv Srbije u polufinalu odigrala jednu od boljih utakmica posljednjih godina

6.7.2022. u 19:06/ Aldo Franičević

Hrvatske rukometašice osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama koje ove srijede završavaju u alžirskom Oranu. U finalnom su susretu Španjolke bile bolje od Hrvatske s 29-25 (17-13).

U hrvatskoj reprezentaciji najbolja je bila Katarina Pavlović koja je postigla devet pogodaka. Četiri je dodala Stela Posavec, a po dva Tena Japundža, Tena Petika, Lana Jarak, Josipa Bebek i Ana Malec.

Image
Izborile finale u Alžiru

Izbornik nema sumnje da Kraljice šoka zaslužuju veća ulaganja: 'One bi to vratile'

Image
Izborile finale u Alžiru

Izbornik nema sumnje da Kraljice šoka zaslužuju veća ulaganja: 'One bi to vratile'

'Odlučila je fizička sprema'

"Utakmica finala sa španjolskom je počela je loše po nas. Primili smo ta tri, četiri gola i bili smo prisiljeni zvati time-out nakon kojeg se dosta toga promijenilo. Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, jednu jako dobru utakmicu u kojoj su u konačnici odlučili detalji vezani u prvom redu uz fizičku pripremu. Ne treba zaboraviti da Španjolske ima 18 dana priprema za MI, a mi samo pet dana. To je presudilo", konstatirao je izbornik Nenad Šoštarić te s ponosom nastavio.

"Ja sam iznimno ponosan na ove cure i na to što su podnijele zadnjih dvadeset dana od priprema do Alžira. Nismo s njima imali nikakvih problema, ponašale su se kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku i postigle ono što je malo tko očekivao od njih. Došli smo do finala i u finalu se definitivno nismo osramotili. Igrali smo jako dobru utakmicu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka nova mlada Hrvatska

Pomlađena reprezentacija Hrvatske je prebacila očekivanja javnosti, a u utakmici protiv Srbije u polufinalu odigrala jednu od boljih utakmica posljednjih godina te pokazala da se ako bude pameti i volje u strukturama, za hrvatski ženski rukomet ne trebamo bojati.

"Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da hrvatska ima srce. Ove su igračice pokazale želju za dokazivanje i da imaju potencijal da u budućnosti budu dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija", zaključio je izbornik Šoštarić.

Upravo se čita

Image
'HOĆE NAM SE ISPRIČATI'

Završen nadzor ŽB Čakovec zbog slučaja 'hranjenja mrtve pacijentice'. Oglasilo se osoblje

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lova do krova

Ovo su plaće najvrijednijih rukometaša današnjice, dvojica Hrvata u samom vrhu

Više s weba