Play logo
Graz je prilika za poboljšanje

Kauboji ne izgledaju dobro uoči EURA: 'Moramo popraviti obranu ako želimo daleko dogurati'

thumbnail
6.1.2020. u 20:29/ Ivona Hemen

Iako su Croatia Cup osvojili, igrači ne mogu biti mirni

Play logo

Remi protiv Bosne i Hercegovine i pobjeda nad Katarom. To je rezultat hrvatske rukometne reprezentacije na pripremnom turniru u Poreču. Iako su Croatia Cup osvojili, igrači ne mogu biti mirni tri dana uoči EURA. Legendarni kapetan i RTL-ov suradnik za vrijeme prvenstva, Petar Metličić kaže - bez obrane neće biti dobro.

Izgledalo je to kao tek nešto ozbiljniji trening za Hrvatsku. Jer ovako bi to moglo izgledati ako Červar i društvo ne ubace u brzinu više na Euru. Može li igra biti razlog za brigu tri dana uoči prve utakmice na Euru?

Play logo

"Treba biti pozitivan. Nije lako kad svaki igrač dođe iz različitog kluba gdje ima drugačiji sistem. Ja se nadam da je drugo poluvrijeme dobar pokazatelj", rekao je kapetan rukometne reprezentacija Domagoj Duvnjak.

Ali prvo je poziv na ozbiljnost. Pogotovo što se tiče obrane. Hrvati su za pola sata od Katara primili 17 golova.

"To moramo ispraviti. Obrana 5:1 ne dozvoljava da preko kružnog napadača igramo. Bili smo dekoncentrirani i lako primali golove", rekao je izbornik Lino Červar.

Play logo

Ali sada znaju na čemu su i što treba popraviti. Zna i Petar Metličić. Prve dojmove prije nego Hrvatsku počne analizirati u studiju RTL-a već je dobio.

Napad je djelovao puno bolje 

"Bilo je više rotacija, teško je govoriti koliko tko može, ali činjenica da nije bilo baš najbolje. Pogotovo u obrani, to moramo popraviti ako želimo dobre stvari na prvenstvu", rekao je stručni sukomentator RTL-a, Petar Metličić.

Play logo

"Dosta golova smo dobivali s desne strane. Mi to želimo, da šutiraju sa širokih pozicija, želimo gustoću u obrani gdje su nam visoki igrači", rekao je Luka Cindrić.

Play logo

Napad je djelovao puno bolje. Imena poput Duvnjaka, Cindrića, Karačića, Stepančića, priliku će uvijek stvoriti.

"Što se tiče napada, mislim da je on bio solidan, po 33 gola bez obzira što nisu ekipe iz svjetskog vrha, to je bilo ok, ali obrana je ta koja se mora popraviti zajedno s vratarima jer bez toga neće biti dobro", rekao je Metličić.

Nije ni Crna Gora, prvi hrvatski protivnik, briljirala u pripremnim utakmicama. Minus 15 protiv Slovenije, minus jedan protiv Makedonije.

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
nikolina sesar u direktu

Hoće li Muskovo ugrađivanje čipova u mozak pomoći medicini? Neurokirurginja: 'Da sam paralizirana pristala bi da mi ugrade'

"Ovo na turniru nije da nas puni optimizmom, ali pripremne utakmice su jedno, utakmice za bodove i na prvenstvu su nešto drugo", objasnio je Metličić.

A baš u Grazu prilika je da Hrvatska pokaže da to može izgledati puno bolje.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
RAVNO NA ZAPAD

Kauboj umjesto bivšeg Kauboja: Poznato gdje Nikola Grahovac nastavlja karijeru

Play logo

Više s weba