KVALIFIKACIJE ZA EP

Lino Červar prepun samopouzdanja: 'Mi smo ti koji će iznenaditi, a ne Švicarci!'

thumbnail
9.6.2019. u 20:20/ Ines Goda

'Možda ćemo doći oslabljeni i onda će oni misliti da je to lako...'

Hrvatska rukometna reprezentacija sprema se za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo. Iako je plasman već osiguran, izbornik Lino Červar traži maksimalnu ozbiljnost. Na gostovanju kod Švicarske u srijedu 12. lipnja priliku će dobiti neki novi igrači. 

Vremena nema puno, zato je pravo pitanje na čemu će biti fokus priprema u Zagrebu.

"Fokus će biti na tome da mi kakvu god ekipu imamo, kako god sastavljeni, da pokušamo jednom zajedničkom igrom, jednim homogeniziranim timom suprotstaviti se Švicarcima koji gaje velike nade da je sad momenat da se nas pobijedi, a mi ćemo to pokušat spriječiti. Naravno da analiziramo njihovu igru. Već smo pokušali to simulirati na večernjem treningu i danas ujutro također smo radili na tome", rekao je Červar u razgovoru za RTL Danas.

I sam je rekao da nema kompletnu momčad. Nedostaju Cindrić, Karačić, Šego, Pavlović je i dalje upitan, igrači iz Njemačke tek će se priključiti. Potencijalno, to bi moglo stvoriti probleme...

"Ne smijem razmišljati o tome, moram razmišljati obratno. Moram pretvoriti negativu u pozitivu, depresiju pretvoriti u optimizam. To mi je glavni zadatak i kod igrača. Mi smo prvi zadatak ispunili, plasirali smo se na Europsko prvenstvo od kojeg iduće godine očekujemo velike stvari, odmah da vam kažem. Nadamo se da ćemo biti kompletni, da će to biti lijepi dani za nas, ali trebamo mi ostvariti još ove dvije pobjede."

S obzirom na izostanke i ozljede priliku će dobiti neki drugi, mlađi igrači...

"Pa oni ako su mudri, a mislim da naša mladost ima mudrosti, kad nekoga nema, treba iskoristiti priliku. Tada se postaje i veliki igrač. Kada ti se pruži takva prilika, onda je treba odmah u letu uhvatiti tako da, ja mislim da su oni gladni dokazivanja i da će to znati iskoristiti, a to je vrlo bitno."

U Zugu čeka motivirana Švicarska, ali i potpuno rasprodanaArena, što znači da domaćin ima očekivanja. No, ima ih i izbornik Červar.

"Bit će to zahtjevna utakmica, napaljeni domaćin. Mi ćemo pokušati pokazati da i u takvim okolnostima koje nama ne idu u prilog, da ćemo ih nadvladati. Za to će trebati malo više stvari. Trebat će naša obrana biti iznimno jaka, u napadu ne smijemo biti rastrošni, ne smijemo gubiti lopte nepotrebno, moramo taktički biti jako zreli", otkrio je Červar pa zaključio:

"Mi ćemo njih pokušati iznenaditi, a ne oni nas! Doći ćemo možda oslabljeni i onda će oni misliti da je to lako, a mi ćemo htjeti pokazati da s kojom god ekipom igramo, u našim dečkima ima uvijek gladi za dokazivanjem, uvijek prihvaćaju izazove takve vrste."

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
Obiteljska drama

Životna bitka Line Červara: 'Supruga mi ima tumor. Moram biti uz nju...'

Više s weba