KAUBOJI

Neki novi klinci izbornika Horvata: Neki nisu bili ni u planu za reprezentaciju, a onda su ostavili srce na t...

15.1.2022. u 10:30/ Marko Vargek

Tko su novi reprezentativci Hrvatske pred kojima je sjajna karijera?

23 godišnji Metkovac Zvonimir Srna ulazi u bitku s Francuzima, prvi put na velikom natjecanju. Lijevi vanjski PPD Zagreba nije bio previše impresioniran francuskim zvijezdama, tukao je u obrani, u napadu - pamtit će svoj prvi pogodak za Hrvatsku na velikim natjecanjima kada je u 21 minuti izdržao nalete Francuza i zabio iz kontre. 

"Nismo se predali ni u jednom trenutku znali smo protiv koga igramo, cijelo vrijeme smo govorili pružit ćemo jednu pravu borbu pravi rat to smo i pokazali na terenu", rekao je nakon utakmice.

22 godišnji Riječanin Tin Lučin nije ni bio u planu za pripreme u Osijeku - sinoć je šira javnost čula za njega. Srednji vanjski bacao se na glavu kroz francuski zid, zabio četiri pogotka, u 34. minuti podvalio je loptu ala Domagoj Duvnjak za Marina Šipića.

"Da iz drugog plana, ali mislim da svako od nas koji uđe s klupe će se bacit na glavu i dat sve od sebe kada igra za Hrvatsku", rekao je Lučin ponosno prije samog Eura.

Lučin se nakon utakmice iz Segeda teleportirao u naš zagrebački studio gdje su ga dočekale pohvale stručnih sukomentatora.

"Moram te pohvaliti, svaka čast na ovakvom pristupu utakmici i debiju na ovako velikom natjecanju. Ja ti želim da nastaviš u ovakvom jednom ritmu, da se boriš, on i Srna su pokazali kao dva debitanta kako treba pristupiti", rekao mu je Goran Šprem, stručni sukomentator RTL-a nakon utakmice s Francuskom.

I Leon Šušnja dobro je odradio svoju ulogu u obrani, k tome dodao i dva pogotka. Izbornik Hrvoje Horvat na teren je poslao budućnost hrvatskog rukometa - koja je iskoristila svoju priliku.

"Mislim da je ovo neprocjenjivo vrijeme za ove dečke, jako ga dobro koriste. Svjesni smo svojih mana, svjesni smo svojih nedostataka i svega što možemo popraviti od jučerašnje utakmice, moramo odrasti preko noći", rekao je izbornik.

Izbornik stoji iza svoje vizije, u četvrtak smo vidjeli kako ona drži vodu. Jer kako će ti igrači rasti i skupljati iskustvo ako ne u ovako velikim utakmicama. I zato je optimizam velik uoči Srbije. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
razočaranje nakon ispadanja

Izbornik Babić: 'Isključivo ja sam odgovoran za poraz!'

Više s weba