NIJE NI POČELO...

Problemi za novog izbornika Hrvatske: Otpao Marin Šipić, evo tko upada umjesto njega

Image

Marin Šipić pivot je koji je specijaliziran za napad. Sjajan je u tom segemntu igre i trebao bi imati značajnu minutažu na ovom prvenstvu. Ove sezone napravio je mudar potez i otišao u švicarski Kriens-Luzern u kojem ima odličnu minutažu.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Podsjećamo, hrvatska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak 6. ožujka u 13.00 sati, a dan kasnije leti za Eindhoven na prvi susret s reperezentacijom Nizozemske.

4.3.2023. u 10:36/ Danas.hr/Hina

Kružni napadač Kriens-Luzerna Marin Šipić ozlijedio je stražnju ložu i nakon detaljnih liječničkih pregleda, neće biti na raspolaganju reprezentaciji i klubu najmanje dva ili tri tjedna, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Šipić će zbog ozljede propustiti oba kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Nizozemske koji će se igrati 8. ožujka u Eindhovenu i 12. ožujka u Osijeku.

Umjesto Šipića, hrvatski izbornik Goran Perkova je s liste pričuva odlučio pozvati Nikolu Grahovca, koji je bio dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj/Poljskoj 2023. godine. Tako su na listi kružnih napadača za susrete s Nizozemskom ostali Veron Načinović, Nikola Grahovac i povratnik Ilija Brozović.

Iz Nizozemske reprezentacija će otputovati za Osijek, a do druge utakmice bit će smještena i trenirat će u Vukovaru sve do subote navečer kad će završni trening odraditi u dvorani Gradski vrt.

Hrvatska je u prva dva kvalifikacijska susreta pobijedila Grčku 33-25 i Belgiju 30-27. Susreti protiv Nizozemske izuzetno su važni za konačni rasplet u skupini, jer Hrvatska želi biti prva, što bi joj donijelo mogućnost povoljnijeg žrijeba za EURO 2024.

Više s weba

Pročitajte još

Image
RUKOMETNA VELJAČA

Spektakl u Areni: Stigla je najskuplja momčad Europe, a na tribinama neka poznata lica

Više s weba