Play logo
Loše vijesti

Rukometaš Nexea Borna Manci Mičević suspendiran zbog dopinga

Image
Foto: Youtube Screenshot

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 22. rujna 2018. godine obavio testiranje

4.12.2018. u 10:35/ Hina
Play logo

Rukometaš Borna Manci Mičević, igrač RK Nexe, privremeno je suspendiran nakon što je u njegovom uzorku urina otkriveno prisustvo zabranjene tvari oktopamina, priopćio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA). 

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 22. rujna 2018. godine obavio testiranje na natjecanju, a 17. listopada HZTA je primila obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina Borne Mancia Mičevića kojemu je otkriveno prisustvo oktopamina, zabranjene tvari koja se nalazi u kategoriji S6.b Stimulansi – specificirani iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. U priopćenju se dodaje kako sportaš nije imao terapijsko izuzeće.

Play logo

Mičević je tražio analizu uzorka B koja je obavljena 27. studenog 2018. u WADA-inom akredtiranom laboratoriju u Seibersdorfu, a nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

"Dana 3. prosinca 2018. HZTA je sportašu izrekla privremenu suspenziju te je zbog očiglednog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA iniciran stegovni postupak pred Stegovnim vijećem HZTA", stoji u priopćenju Zavoda. 

Play logo
Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image

VIDEO, Pogledajte snimku kontroverzne utakmice između PPD Zagreba i Nexea: 'Ovo je 17 pogrešnih sudačkih odluka'

Play logo

Više s weba