A sad po zlato

Rukometaši Hrvatske velikom pobjedom protiv Srbije ušli u finale Olimpijskih igara gluhih!

Image
14.5.2022. u 12:54/ RTL.hr/Hina

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih plasirala se u finale na 24. Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom gradu Caxias do Sul-u nakon što je u polufinalu sa 32-18 pobijedila Srbiju.

Očekivanja su bila velika i s jedne i s druge strane u susretu reprezentacija koje se dobro poznaju. Koncentriranom i vrlo čvrstom obranom hrvatska je reprezentacija odmah u početku dvoboja stekla potrebnu sigurnost u igri i vrlo se brzo odvojila pa je već u sedmoj minuti bilo 6-2, a u 18. 10-4.

Image

Legendarni kapetan Kauboja otkrio urnebesnu anegdotu o Baliću i Paki Ćavaru: 'Ivano je bio lud ko kupus'

Image

Legendarni kapetan Kauboja otkrio urnebesnu anegdotu o Baliću i Paki Ćavaru: 'Ivano je bio lud ko kupus'

Brze kontre u kojima su dominirali Mateo Perak i Florijan Kolarić uništili su ionako tanke nade srpske reprezentacije da bi mogli prirediti iznenađenje i ugroziti pobjedu hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je reprezentacija do kraja utakmice odigrala vrlo ozbiljno i kvalitetno u napadu i obrani, vratar Šagovac doprinio je s nekoliko obrana u drugom poluvremenu i tako mirno završila utakmicu. Izbornik Sirotić time je dobio mogućnost da skoro svi igrači dobiju priliku u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu ih čeka Njemačka

Najbolji strijelci hrvatske reprezentacije bili su Mateo Perak s osam golova i Florijan Kolarić sa pet golova.

Nakon utakmice izbornik reprezentacije izjavio je da je priprema utakmice u cijelosti provedena na terenu, da se tražila angažiranost u brzoj tranziciji i stalnom pritisku na srpsku obranu o čemu dovoljno govori i polovica hrvatskih golova koja su postigla krila uglavnom iz brzih kontri. Za sutrašnju utakmicu najavio je nastavak ovakve brze i kvalitetne igre.

Upravo se čita

Image
NOVI OBRAT

Drama Hrvata u Zambiji: Zaustavljeni su na aerodromu. Piletić: 'Ne znamo što se događa'

U finalu sutra Hrvatsku čeka Njemačka. Utakmica je na rasporedu u 21 sat po hrvatskom vremenu i moći će je se pratiti na Instagramu Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SVOM STILU

Legendarni Ivano Balić otkrio što bi rekao mlađem sebi: Izdvojio je samo tri riječi

Više s weba