Rukometni Mozart

Tako je to radio Ivano Balić: Potopio Španjolce u zadnjoj sekundi bombom s 15 metara

Image

ivano balic ivano balic

Scena koja je ostala urezana u sjećanje svim ljubiteljima rukometa zbila se na otvaranju Europskog prvenstva u Sloveniji 2004. godine

30.5.2022. u 11:00/ A.F.

Europsko prvenstvo u rukometu je došlo svome kraju i Švedska se okrunila petim naslovom nakon 20 godina čekanja. Stvorila se nova rukometna elita koja međusobno dijele medalje već nekoliko uzastopnih natjecanja i u njoj više nema mjesta za Hrvatsku. Naša je reprezentacija ovogodišnji Euro završila na osmom mjestu s tri pobjede, tri poraza i jednim remijem. 

Ne tako davno Kauboji su bili sinonim za čelične živce i pobjede u zadnjim trenucima. Dojam je da na ovom prvenstvu izostankom Domagoja Duvnjaka nije imala vođu, onog jednog od kojeg se očekuje da preuzme odgovornost kad je teško, kad se sve rješava.

Image
Stefan Krezschmar

Legendarni rukometaš stavio Balića tek na četvrto mjesto najboljih ikad, komentari: 'Ne zaboravi Duvnjaka!'

Image
Stefan Krezschmar

Legendarni rukometaš stavio Balića tek na četvrto mjesto najboljih ikad, komentari: 'Ne zaboravi Duvnjaka!'

Kauboji su u svome zlatnom dobu sredinom 2000-ih bili momčad prepuna karizmatičnih, samouvjerenih igrača koji su kruh zarađivali u najvećim svjetskim klubovima, no znalo se da zadnja akcija najčešće završava kod Ivana Balića. Čovjek koji je još za aktivnog igranja postao legenda, rukometni Mozart, uvijek je imao zeca u šeširu.

Najveći najljepše padaju

To da Balić najviše voli rušiti najveće nekoliko su se puta uvjerili Nijemci i Danci, ali omiljena žrtva mu je bila Španjolska u čijim je klubovima proveo veliki dio karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scena koja je ostala urezana u sjećanje svim ljubiteljima rukometa zbila se na otvaranju Europskog prvenstva u Sloveniji 2004. godine.

Došli smo na natjecanje kao aktualni prvaci Svijeta, a u grupi nas je čekala Danska, Portugal i Španjolska s kojima smo igrali na otvaranju. Tvrda utakmica između Furije i Kauboja išla je prema remiju kad je Ivano Balić s 15 metara u zadnjoj sekundi probio španjolskog vratara i bacio sve u delirij.

Upravo se čita

Image
'želim život'

Na današnji dan, prije 16 godina preminula je Ana Rukavina. Njezinih riječi prisjećamo se i danas

Prst u oko Petra Metličića

Grupu smo prošli kao prvi s minimalnom pobjedom protiv Danske i remijem protiv Portugala. U drugoj smo se fazi na svoj način se obračunali sa Šveđanima i Švicarcima, remizirali s Rusima i ušli kao prvi favoriti za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj protiv Slovenije u polufinalu je obilježio prst u oko Petra Metličića koji je isporučio Aleš Pajovič. Na kraju je Hrvatska ostala bez medalje no sve su to Kauboji naplatili na Olimpijskim igrama istog ljeta, a genij Ivana Balića se tek počeo potvrđivati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
LEGENDARNI ŠOKA

Nenad Šoštarić otvorio dušu za RTL: 'Ovo što je napravila ova generacija napravili su rijetki'

Više s weba