ŠTO ĆE TO ZNAČITI ZA PPD I NEXE?

Rusi i Bjelorusi doskočili sankcijama EHF-a: Iduće sezone u SEHA ligi nastupa 8 njihovih klubova

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

SEHA liga je liga u jugoistočnoj Europi, u njoj sudjeluju momčadi iz Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovačke i Ukrajine

28.7.2022. u 17:37/ RTL Sport

Nakon što je EHF odlučio sankcionirati ruske i bjeloruske klubove te su oni bili prinuđeni potražiti druga rješenja. Upravo ta odluka Europske rukometne federacije će značajno promijeniti SEHA Gazprom ligu. Naime, osam ruskih i bjeloruskih ekipa će od sezone 2022./23. nastupati u 'istočnoj diviziji' ovog natjecanja te će igrati još značajniju ulogu u novoj sezoni koja bi trebala započeti 30. rujna, piše Balkan Handball.

Image
GUBITAK NA CRTI

Reprezentativni pivot napušta PPD Zagreb: Odlazak je najbolja opcija

Image
GUBITAK NA CRTI

Reprezentativni pivot napušta PPD Zagreb: Odlazak je najbolja opcija

Predsjednici dvaju saveza Sergey Shishkarev, Andrey Balecki i potpredsjednik SEHA-e Boris Sapozhnikov su potpisali ugovor po kojem će Čehovski medvedi, CSKA, Neva, Permski medvedi, Meshkov Brest, SKA Minsk, Gomel i Masheka postati članovi divizije. SEHA liga se održava već preko deset godina, a osnovana je 2011. godine. Natjecanje za ovu sezonu još nije gotovo te se tek treba odigrati Final Four natjecanja koji će se održati u Zadru od 2. do 4. rujna, a sudjelovati će i hrvatski doprvak Nexe.

SEHA liga je liga u jugoistočnoj Europi, u njoj sudjeluju momčadi iz Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovačke i Ukrajine. Sjedište lige je u Zagrebu. Ostaje za vidjeti kako će se ove promjene odraziti na samo natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Više s weba