ODLUČILI SU

Velike promjene za hrvatski rukomet! Sastali su se EHF i HRS te potpisali sporazum: Evo što su dogovorili

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sastali su se u Luksemburgu i donijeli neke važne odluke

24.9.2022. u 16:36/ RTL.hr/Hina

U Luksemburgu su se ovoga vikenda odžale 16. Konferencija Predsjednika, te 15. Kongres EHF-a na kojem su HRS predstavljali predsjednik Tomislav Grahovac, te Lidija Bojić Ćaćić i Tomislav Lukić.

Image
VELIKI INTERVJU ZA RTL.HR

Halil Jaganjac: Od drvosječe do opakog šutera! Ispisao je povijest s Nexeom, a sad hara Bundesligom

Image
VELIKI INTERVJU ZA RTL.HR

Halil Jaganjac: Od drvosječe do opakog šutera! Ispisao je povijest s Nexeom, a sad hara Bundesligom

Jedna od najvažnijih vijesti za hrvatski rukomet svakako je potpisivanje Master plan Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza.

"To nam puno znači jer ovo je prvi put da je jedna federacija potpisala ovakav sporazum s Europskom rukometnom federacijom. Svjesni smo činjenice da se djecu treba što ranije uključiti u sport. Zahvaljujući ovom programu, sad ćemo početi raditi s djecom vrtićke dobi i od 1. do  4. razreda osnovne škole što je iznimno važno da uhvatimo korak s ostalim sportovima i da se djeca počnu baviti s rukometom što ranije", istaknuo je predsjednik HRS-a Grahovac.

Navedene projekte pri HRS-u vodi Lidija Bojić - Ćaćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HRS je prvi puta dobio jedan tako vrijedan ugovor s EHF-om na tri godine. S ovim projektom ulazimo u jednu novu sferu razvoja rukometa u Hrvatskoj gdje je cilj razviti rukomet od samih početaka dječje dobi, odnosno od vrtića. Za početak će biti uključeno šest gradova u ovaj projekt, a svake naredne godine, uključit ćemo po još šest vrtića, što je zapravo 18 vrtića, odnosno gradova tijekom nadolazeće tri godine," kazala je Bojić Ćaćić.

Mislili su i na one najmlađe

"Drugi projekt je mini rukomet u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom, i tu će nas također podržati EHF u vidu golova i lopti za 10 škola godišnje koje se odluče prijaviti za natjecanja u mini rukometu. Svjesni smo toga da nam se djeca malo bave rukometom, a mi smo prvi Savez koji pokušava ući u dječje vrtiće, odnosno u tu najraniju dječju dob. Nadamo se da će ovi projekti zaživjeti te potaknuti rukometne klubove u Hrvatskoj da se i sami organiziraju i predstave djeci rukomet," zaključila je Lidija Bojić Ćaćić.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVA OKLADA

Bizarna priča sa SP-a: Szczesny obranio penal Messiju, a Messi njemu izbio 100 eura

Dodajmo kako je Izvršni odbor EHF-a donio neke od odluka za sljedeću, 2023./2024. sezonu. Tako će u skupinama Europske lige za muškarce igrati 32 momčadi umjesto 24, a u kvalifikacijama će se igrati samo jedno kvalifikacijsko kolo.U novom sustavu 16 momčadi ima fiksno mjesto u grupnoj fazi, a još 16 pridružit će se nakon prve i jedine kvalifikacijske runde. Izvršni odbor je odobrio regionalne lige - SEHA liguBaltičku liguLigu BENE, te MOL ligu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
težak pad

Vuković ostao ležati bez svijesti nakon nezgodnog duela na otvaranju Bundeslige

Više s weba