ŠTIMČEVE BRIGE

Sigurno nije očekivao da će mu Modrić zadati glavobolje

Image
Foto: PIXSELL

"Svi naši igrači su jako motivirani za utakmicu protiv Švicarske i prisutna je ozbiljnost, a to me kao izbornika veseli", istaknuo je Štimac. Po njegovim riječima svi su igrači svjesni da ulaze u novi ciklus u kojem će se svatko morati izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji.

14.8.2012. u 14:54/ M.B./Hina

SPLIT - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije IgorŠtimac, kapetan DarioSrna te NikoKranjčar su na konferenciji za novinare najavili kako će hrvatska reprezentacija u  prijateljskoj utakmici protiv Švicarske na splitskom Poljudu ići na pobjedu, te da je ta pripremna utakmica iznimno važna uoči početka kvalifikacijskog ciklusa za SP 2014. radi stvaranja pozitivnog ozračja oko hrvatske reprezentacije.

"Svi naši igrači su jako motivirani za utakmicu protiv Švicarske i prisutna je ozbiljnost, a to me kao izbornika veseli", istaknuo je Štimac. Po njegovim riječima svi su igrači svjesni da ulaze u novi ciklus u kojem će se svatko morati izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji.

"Na stručnom stožeru reprezentacije bit će teška odluka jer trenutačno imamo široku grupu kvalitetnih igrača i pokriveni smo dobro na svakoj poziciji, te neće biti lako napraviti odabir", kazao je Štimac. Ponovio je kako je trenutačno jedini problem stanje LukeModrića koji je jedan od ključnih igrača reprezentacije.

"Već je sada evidentno kako će biti poteškoća oko toga da Modrić bude u optimalnoj formi za prve dvije kvalifikacijske utakmice. Mi u stožeru moramo razmišljati o tomu kako koncipirati sve ono što nam predstoji u tim vrlo važnim utakmicama u odnosu na Modrićevo stanje u kojem će biti za te nadolazeće utakmice", objasnio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Najavio je kako će u sutrašnjoj utakmici nastojati provjeriti sve igrače, te se očekuje dozvola suca da se na sutrašnjoj utakmici može zamjeniti svih 11 igrača sa čime se izbornik Švicarske OttmarHitzfeld već složio.

"Naša je želja da sutra u dva poluvremena isprobamo po 11 igrača, ali da pri tomu ne izgubimo vrijednost i ne ugrozimo sebe nego da na kraju pobjedimo", kazao je Štimac.

Upravo se čita

Image
OSTATAK MALO SLABIJE

Kanadski izbornik nakon debakla: 'Prvih pola sata smo odigrali na razini najboljih'

Kapetan reprezentacije Dario Srna je naglasio kako utakmicom protiv Švicarske počinje "akcija Brazil". "Imamo najtežu kvalifikacijsku skupinu do sada i svi znaju da nam je potreban mir i pozitivno ozračje oko reprezentacije", istaknuo je Srna.

Po njegovim riječima svi igrači su zadovoljni odabirom novog izbornika i stručnog stožera reprezentacije. "U novom stručnom stožeru su sve bivši veliki igrači koji nam mogu pomoći", rekao je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio je primjedbe novinara da su u proteklim kvalifikacijama za Euro 2012. stariji igrači pokazivali zasićenost u igri. "Osobno nisam osjetio zasićenost, a imam 95 reprezentativnih nastupa, predstavljam svoju zemlju a kao kapetan predvodim suigrače koji su veliki igrači, ljudi i Hrvati, i svima nam je čast igrati za reprezentaciju", poručio je Srna.

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Niko Kranjčar je istaknuo kako za hrvatsku reprezentaciju nastupaju igrači svjetske klase, te da je favorit u kvalifikacijama za SP 2014. "Očekujemo izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, svjesni smo da je grupa teška, ali vjerujem našim igračima. Istina, sve reprezentacije u našoj su kvalitetne i napreduju, a posebice Belgija koja u posljednjih 30-ak godina nije imala tako dobre individualce i tako dobro posloženu momčad kao sada. Sa Srbijom će biti posebne utakmice, jer obje reprezentacije imaju kvalitetu i puno velikih motiva da dođu do pobjede", kazao je Kranjčar.

Prijateljska nogometna utakmica u srijedu igrat će se u sklopu obilježavanja 100. godišnjice HNS-a.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Šuker novi Markovićev adut u rukavu

Više s weba