Prekinuo šutnju

Đoković progovorio: 'Nisam antivakser, ali žrtvovat ću trofeje ako cjepivo bude uvjet'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković je prvi put istupio u medijima nakon što je deportiran iz Australije te je objasnio svoju stranu priče i otkrio u kojem će smjeru ići njegova karijera

15.2.2022. u 8:35/ RTL.HR

Nakon što mu je otkazana viza za Australiju i nakon što je izgubio pravnu bitku sa zemljom domaćinom prvog Grand Slama sezone prvi tenisač svijeta Novak Đoković se povukao iz javnosti na mjesec dana uz tek poneko kraće pojavljivanje. Prije desetak dana najavio je da će uskoro ispričati svoju priču, a to se i dogodilo.

Đoković je dao intervju za BBC kojim je pojasnio svoju stranu priče u cijelom ovom slučaju koji je danima bio u fokusu svjetske sportske javnosti. Đoković je istaknuo da nije antivakser, ali da podupire individualno pravo na izbor te je ustvrdio kako je spreman žrtvovati Wimblendon i Roland Garros ako organizatori budu zahtijevali da se cijepi.

Image
Stvari su jednostavne

Francuzi čekaju Đokovića uz veliki uvjet: 'Odluka o njegovom nastupu je isključivo u njegovim rukama'

Image
Stvari su jednostavne

Francuzi čekaju Đokovića uz veliki uvjet: 'Odluka o njegovom nastupu je isključivo u njegovim rukama'

'Nisam antivakser, podržavam pravo izbora'

"Da, to je cijena koju sam spreman platiti", kazao je novinarima osvajač dvadeset Grand Slam naslova.

Australci su, na čelu s ministrom imigracije Alexom Hawkeom, otkazali vizu i deportirali ga jer su smatrali da je prvi tenisač svijeta "opasan za javno zdravlje nacije". Novak Đoković se osvrnuo i na te navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepio sam se kao dječak, nikad nisam bio protiv cijepljenja, ali sam uvijek podržavao slobodu na to da odlučujemo što ćemo stavljati u naše tijelo", tvrdi tenisač.

"Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo važniji od bilo koje titule ili čega drugog što donosi rezultat. Pokušavam biti u balansu, skladu sa svojim tijelom koliko god je moguće", zaključio je Novak Đoković na kraju.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

'Pogreška je postojala, ali nisam protjeran zbog toga'

Istaknuo je kako je vrlo razočaran kako su stvari završile u Australiji te priznao da mu nije bilo lako. Također, otkrio je da je medicinsko izuzeće zatražio anonimno te da je ono prihvaćeno no njegov zahtjev za vizu je sadržavao pogrešku što je isto tako utjecalo na njegov slučaj.

"Pogreška je postojala, ali ta pogreška nije napravljena namjerno. To je prihvaćeno i potvrđeno od Federalnog suda u Australiji, ali i ministra imigracije osobno", otkrio je tenisač te je nastavio objašnjenje razloga zbog kojih je protjeran iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi ne znaju da ja nisam protjeran iz Australije zbog toga što nisam cijepljen ili zbog greške u vizi. Sve su to potvrdili ministar imigracije i Federalni sud. Ja sam deportiran zato što je ministar imigracije iskoristio diskrecijsko pravo da mi otkaže vizu na temelju njegove osobne percepcije da stvaram antivakserski sentiment u njegovoj zemlji s čim se ja ne slažem", na kraju je zaključio Novak Đoković

Više s weba

Pročitajte još

Image
Priznanje hrvatskom tenisaču

Ivanišević se bori za ulazak u Kuću slavnih, trebaju mu vaši glasovi

Više s weba