NAJBOLJI INTERVJU

Novak Đoković nakon velikog trijumfa: 'Ja sam dijete rata, nas šest je jelo jedan kruh'

Image

Đoković je bivšem tenisaču zahvalio nakon intervjua i rekao kako je to jedan od najboljih intervjua ikada.

30.1.2023. u 16:39/ Danas.hr

Nakon pobjede nad Stefanosom Tsitsipasom srpski šampion je po rekordni deseti put osvojio Australian Open te se po broju naslova na Grand Slamovima (22) izjednačio s Rafaelom Nadalom. Nakon povijesnog trijumfa dao je intervju nekadašnjem tenisaču, a sada novinaru Somdevu Devvarmanu, koji je prerastao u intimnu ispovijed.

"Svi mi koji smo blisko povezani s ATP Tourom znamo tebe. Znamo sve što si uradio. Sve što si uradio za PTPA, za djecu koja treniraju u tvojoj Akademiji, koliko si pomogao braći Sabanov, mladom Međedoviću ili bivšim igračima, Viktoru Troickom i Iliji Bozoljcu. Tu je i Zaklada Novak Đoković koju vodiš sa suprugom Jelenom. Kada su poplave u Srbiji ili negdje u svijetu, Novak Đoković je tu."

Novinar nabrojao Novakova dobra djela

"Kada je požar u Australiji, tu je Novak Đoković. Kada je Ukrajini potrebna podrška i pomoć Stahovskom, Novak Đoković je tu. Kada se sakupljaju sredstva, Novak je tu. I opet, dio svijeta misli da ne dobivaš podršku koju zaslužuješ. Ali, moje pitanje je, zašto ti sve ovo radiš?" počeo je Devvarman.

Đoković je odgovorio:

"Mislim da nitko nije nikada naveo toliko puno lijepih stvari o meni i onome što sam uradio. Somdev, hvala ti iz dubine mog srca prijatelju jer si spomenuo ove stvari. Ne radim sve te stvari jer želim publicitet. Radim ih jer doista osjećam da želim pomoći i biti tu za ljude koji imaju manje sreće."

Velikan koji je trijumfom u Melbourneu ukupno zaradio 167 milijuna dolara samo od premija na turnirima, tada je podsjetio odakle potječe:

"Ja dolazim iz Srbije, iz devedesetih. Prošli smo dva rata, embargo. Tijekom četiri godine niti jednom našem sportašu nije bilo dozvoljeno da izađe iz zemlje i natječe se na međunarodnoj razini. A ja sam odrastao u Srbiji u to vrijeme. Čekali smo u redu za kruh i mlijeko svako jutro u 5 sa stotinama ljudi", rekao je Đoković pa nastavio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od najboljih intervjua ikad"

"Moj djed je stavljao jedan kruh na stol i to za pet ili šest članova obitelji kako bismo jeli tog dana. Znam kakav je to osjećaj. Znam da bi trebao cijeniti sve ono što imam, čime sam blagoslovljen i što mi je dao život i Bog.

Sve to poštujem i zato sam uvijek svjestan da je puno ljudi širom svijeta daleko manje sretno. Zato kroz moju zakladu i teniski centar u Srbiji pokušavam ostati u sportu i biti tu za ljude. Znam da ne radim dovoljno, uvijek mogu više, ali se trudim najbolje što mogu."

Novinar mu je na ovo rekao: "Novače, nikome ne duguješ ništa, doista si veliki sportaš." Đoković je uzvratio: "Somdev, ovo je jedan od najbolji intervjua ikada, hvala ti."

Više s weba

Pročitajte još

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Ivan Ljubičić za RTL otkrio kako je bilo surađivati s Federerom: 'Vrlo je teško biti njegov trener'

Više s weba