Teniski skandal

Poznati tenisač pod sumnjom da je kupio Covid potvrdu: Španjolci otkrili i cijene krivotvorenih dokumenata

Image
Foto: profimedia.hr

De Minaur je u siječnju sudjelovao na Australian Openu, gdje je cijepljenje bilo obvezno, zbog čega je Novak Đoković bio isključen s turnira i izbačen iz zemlje

17.2.2022. u 17:22/ Hina

Australski tenisač Alex de Minaur, 32. igrač svijeta, jedan je od onih koji su upleteni u slučaj lažnih Covid potvrda, rekli su u četvrtak izvori iz španjolske policije.

Ti su izvori agenciji AFP potvrdili ime de Minaura, dodajući da su i drugi sportaši i javne osobe na popisu mogućih kupaca lažnih Covid propusnica.

Image
Neočekivana reakcija

Ryanair se žestoko narugao s Đokovićevom izjavom da nije antivakser, šala im se osvetila

Image
Neočekivana reakcija

Ryanair se žestoko narugao s Đokovićevom izjavom da nije antivakser, šala im se osvetila

De Minaur je u siječnju sudjelovao na Australian Openu, gdje je cijepljenje bilo obvezno, zbog čega je Novak Đoković bio isključen s turnira i izbačen iz zemlje.

Uključeno više od dvije tisuće ljudi

Španjolska policija ovog je tjedna dovršila drugu fazu operacije, pokrenutu u siječnju protiv španjolskog ogranka organizacije koja je pružala lažne zdravstvene propusnice i PCR testove putem aplikacija za razmjenu poruka, objavila je španjolska policija. Istraga je potvrdila da su čelnici ove organizacije bili u Francuskoj.

Ukupno je jedanaest osoba uhićeno zbog 'krivotvorenja ili korištenja krivotvorina', a uključeno je oko 2.200 osoba koje su kupili falsificirane potvrde.

Ova mreža je lažni PCR test naplaćivala 50 eura, dok su samo za lažnu Covid potvrdu tražili oko 200 eura, a za 1000 eura su bili i upisani na liječničke liste s potpunim rasporedom cijepljenja.

Plaćanja su vršena kriptovalutama preko računa otvorenih u trećim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
MOŽDA DOGODINE

Đoković zbog ne cijepljenja neće nastupiti ni u Miamiju: 'Pokušali smo pregovarati'

Više s weba