Potresi u HTS-u

Protjerani izbornik Krajan za RTL: 'Igrači su mi u pregovoru sa Savezom radili iza leđa'

11.11.2019. u 19:57/ Boris Jovičić

Novi, privremeni izbornik postao je igrač Franko Škugor

"Nismo bili zadovoljni nekim stvarima i zato smo donijeli odluku da u Madrid idemo sami", zajednički je stav hrvatskih tenisača uoči odlaska u na finalni turnir Davis Cupa.

Hrvatsku će privremeno voditi Franko Škugor, a bivši izbornik Željko Krajan poručuje: "Prije dva tjedna sve je bilo u redu, u Savezu mi se radilo iza leđa".

S novim izbornikom Frankom Škugorom i bez smijenjenog Željka Krajan krnji sastav hrvatske teniske reprezentacije branit će prošlogodišnji naslov prvaka Davis Cupa. I dok bi se u nekim normalnim okolnostim razgovaralo o očekivanjima, prva tema ipak su bili razlozi zbog kojih je sada već bivši izbornik smijenjen svega tri dana prije puta u Madrid. 

"Jednostavno niti Savez niti mi nismo bili zadovoljni s nekim stvarima i mi smo zajedno donijeli odluku da je najbolje da sami idemo u Madrid i da nam treba neka promjena", kazao je najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Nikolina Babić, predsjednica HTS-a, rekla je da "reprezentacija traži jedan pristup i fokus na samo njih".

Krajanu se zamjerilo kako je previše vremena posvetio slovenskoj tenisačici Poloni Hercog i kako je na taj način zapostavio odnose s igračima koji su se navodno zahladili nakon finala u Lilleu.

Kako su nastali nepremostivi problemi? Krajanu nije jasno

"Definitivno da nisu pravi razlozi jer da je došlo do toga ja sam cijelu godinu s igračima, vidimo se okolo i da je netko osjetio neku potrebu, sigurno da bi mi to nametnuo jer smo osam godina bili zajedno i u dobrim odnosima i ne bi bilo problema da netko veli da treba manje nečega, više nečega", rekao je za RTL Željko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato Krajanu nije jasno kada su točno nastali toliko neriješivi problemi da bi ostavka stigla tri dana prije puta u Madrid.

"Zadnja dva-tri tjedna otkad su bili dogovori i to oko Karlovića da dođe igrati sve je štimalo, sve je bilo okej i ništa nije ukazivalo na nekakav problem i na nezadovoljstvo igrača. Dalje ne znam, dalje su očito igrači bili u pregovoru sa Savezom na neki način meni iza leđa", uvjerenja je Krajan.

No kako god bilo, novi privremeni izbornik postao je Franko Škugor koji će u Madridu biti kapetan Borni Ćoriću, Nini Serdarušiću, Borni Goji, Nikoli Mektiću te Ivanu Dodigu.  

"Sigurno da ne idemo tamo kao neki favoriti, ali opet kao što su dečki rekli, mislim da smo vidjeli puno puta da, u tenisu naročito, u ovakvom nekom novom natjecanju da se stvarno može svašta dogoditi, tako da ne bij nas sigurno otpisao", poručio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PODACI DZS-A

U siječnju prosječna plaća 1094 eura. Poznato tko je najviše plaćen, a tko zapravo radi najviše

Igrači su tako dobili mir i atmosferu. Sve što će im trebati jer ih u Madridu očekuje ogroman izazov.

Više s weba

Pročitajte još

Image
MOŽDA DOGODINE

Đoković zbog ne cijepljenja neće nastupiti ni u Miamiju: 'Pokušali smo pregovarati'

Više s weba