VELIKI USPJEH

'Zamislite da smo četvrti u ekonomiji gdje bi Hrvatska bila'

11.4.2013. u 15:02/ RTL

Nakon što je objavljena najnovija FIFA-ina ljestvica najboljih reprezentacija svijeta, na kojoj je Hrvatska skočila sve do četvrtog mjesta, oglasio se i trener koji je 1999. godine hrvatske nogometaše doveo do najboljeg plasman u povijesti.

Nakon odličnih rezultata u ožujku, pobjeda nad Srbijom i Walesom, hrvatska nogometna reprezentacija probila se na četvrto mjesto FIFA-ine ljestvice. U odnosu na prethodni mjesec to je skok od čak 5 pozicija, te drugi najbolji plasman u povijesti.

Jedino je Miroslav Blažević sa svojim 'Vatrenima' 1999. godine dogurao do trećeg mjesta na svijetu, stoga je Ćiro najpozvaniji da komentira uspjeh svog 'sina' i svojevrsnog nasljednika u izborničkoj fotelji – Igora Štimca.

''Neobično sam ponosan na hrvatsku reprezentaciju i 4. mjesto. To je jedna mjerodavna skala koja je kontrolirana od FIFA-e. I najvjerodostojnije predstavlja snagu svih reprezentacija, čestitam Štimcu i dečkima", počeo je popularni 'trener svih trenera'.

Mi ne bježimo od težih protivnika, poručio je Davor Šuker."Mi smo u svijetu četvrti, pa to je razlog da svaki Hrvat bude ponosan, jer zamislite da smo četvrti u ekonomiji gdje bi Hrvatska bila. Još jedna potvrda da je sport najveći promotor ove mlade države. Zamislite, zemlja sa 4 milijuna je četvrta u svijetu, uistinu impresionantno", poslužio se Ćiro nekim njemu svojstvenim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je bitno imati autoritet u ovom opakom svijetu nogometa, a sada se može govoriti o velikom renomeu. E sada treba znati čuvati taj renome, Štimac će to znati. Biti odmah iza Španjoske, Njemačke i Argentine, to je razlog za veliko zadovoljstvo'', zaključio je Blažević u razgovoru za RTL Danas koji možete pogledati iza 18.30 sati.

Image
Foto: Pixsell
Image
Pixsell

Veliki pomak Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici komentirao je i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Upravo se čita

Image
OČEVID U TIJEKU

U Zagrebu opet u zrak dignut bankomat

"Ponosan sam, ali poručujem navijačima da se ne zanose ovom ljestvicom. To je samo trenutačni odraz generalnog stanja, mi se moramo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil. U svakom slučaju, lijep dan za hrvatski nogomet...", rekao je još jedan član brončane generacije koja je 1999. godine pod Ćirom ostvarila najbolji plasman u povijesti na FIFA-inoj ljestvici (3. mjesto).

"Pa, evo da podijelim s javnosti. U pregovorima smo da u lipnju nakon Škotske odigramo prijateljsku utakmicu protiv  Portugala, a znamo koji je Portugal na ljestvici. (peti, odmah iza Hrvatske op.nov.). Mi ne bježimo od težih protivnika!", posebno je naglasio Šuker.

Više s weba

Pročitajte još

Image
stao na stranu suigrača

Sanchez: 'Što god da se dogodi, podržat ćemo Kanea i biti na njegovoj strani'

Više s weba