Nevjerojatne navike

Može povući avion, a ugura u sebe više od 12.ooo kalorija: Što jede snagator koji je četiri puta bio najjači na svijetu?

Image
Foto: Screenshot YouTube

Iako mnogima, neograničena količina hrane koju mogu pojesti tijekom dana izgleda kao nedosanjani san, Shaw ističe kako to nije ni malo jednostavno s obzirom na to da uz treninge i takve prehrambene navike ostaje malo vremena za bilo što drugo

12.5.2022. u 19:15/ Aldo Franičević

Brian Shaw, profesionalni je snagator i sudionik strongman natjecanja te je četverostruki prvak prestižnog World's Strongest Man-a. U tom sportu je dulje od desetljeća, a iako ne drži titulu u ovom trenutku smatra ga se jednim od najjačih ljudi na planetu.
Zanimljivo, Brian Shaw je čovjek koji u mrtvom dizanju može dići više od 500 kilograma no kao najteži dio u svojoj karijeri ističe prehranu. Naime, Shaw jede čak sedam puta dnevno i unosi oko 12 tisuća kalorija. Slijedi specijalnu dijetu koju opisuje kao 'onu koja će me učiniti najjačim što mogu biti'.

'Hranjenje je konstantno i nikad ne prestaje', rekao je Shaw u intervjuu za Bussines Insider.

Što i koliko to on zapravo jede?

Dan počinje žitaricama koje kombinira s osam jaja i žlicom maslaca od kikirikija. Drugi obrok je usmjeren na unos veće količine kalorija i proteina tako da konzumira proteinski shake, dvije energetske pločice te još maslaca od kikirikija.

Image
Otvorio ga Alen Babić

RTL ušetao u 'Najjači boksački kamp na svijetu': Pogledajte kako to izgleda

Image
Otvorio ga Alen Babić

RTL ušetao u 'Najjači boksački kamp na svijetu': Pogledajte kako to izgleda

Samo sat kasnije spreman je i za treći obrok. On izgleda prilično zastrašujuće. Naime, Shaw pojede tjestenine u umaku od rajčice i govedine dovoljno da zadovolji preporučeni unos kalorija za prosječnu ženu (više od 2000 kalorija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije popije još jedan proteinski shake ovog puta napravljen od bademovog mlijeka i smrznutih borovnica uz dodatak, pogađate, maslaca od kikirikija.

Nakon tog četvrtog obroka legenda Strongmana je već unijela preko 5 500 kalorija što je zastrašujuća brojka znamo li da prosječna muška osoba treba oko 2 500 kalorija sudeći prema onome što tvrde nutricionisti.

Upravo se čita

Image
NOVI OBRAT

Drama Hrvata u Zambiji: Zaustavljeni su na aerodromu. Piletić: 'Ne znamo što se događa'

Najkaloričniji obrok tek slijedi

Za peti obrok u danu pojede veću količinu puretine bez masti kombiniranu s rižom i brokulom, a potom slijedi najkaloričniji obrok u danu.

Image
Foto:
Image

Pred kraj dana pojede pola kilograma govedine, krumpire i šparoge. Ipak na snimci se vidi da se ovog puta u dogovoru sa svojim nutricionistom odlučio za ogroman obrok koji se bazira na tjestenini. Prema njegovim riječima tu varijaciju testira jer ga očekuje težak trening dan poslije. Prema njegovoj procjeni ovim obrokom unese 3 400 kalorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan obično završi s novim proteinskim shakeom uz nekoliko komada cheesecakea.

Iako mnogima, neograničena količina hrane koju mogu pojesti tijekom dana izgleda kao nedosanjani san, Shaw ističe kako to nije ni malo jednostavno s obzirom na to da uz treninge i takve prehrambene navike ostaje malo vremena za bilo što drugo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Upečatljiva arhitektura

Katar nije samo poznat po Svjetskom prvenstvu. On je i prijestolnica bogate kulture. Pogledajte njegove nevjerojatne muzeje

Više s weba