Play logo
Vječna dvojba

Za koga je navijao Tito? Legendarni Zagrepčanin ponudio odgovor koji će mnoge šokirati

Image
Foto: Screenshot YouTube

Rijedak video se pojavio na YouTube kanalu Crvene Zvezde prije dvije godine, a u njemu legendarni zagrebački nogometaš Stjepan Štef Bobek razbija taj vječni misterij

30.7.2022. u 0:02/ RTL Sport
Play logo

Prošle su pune 42 godine otkad je 4. svibnja 1980. godine preminuo Josip Broz Tito, a u Hrvatskoj i diljem nekadašnje države traje diskusija koji je to klub on najviše simpatizirao.

U Lijepoj našoj postoji teza da je Tito bio navijač Hajduka zbog zapažene uloge koju je splitski klub imao u NOB-u, ali i povelike petokrake koju je taj klub imao na grbu do početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Ipak, jedan rijedak video se pojavio na YouTube kanalu Crvene Zvezde prije dvije godine, a u njemu legendarni zagrebački nogometaš Stjepan Štef Bobek razbija taj vječni misterij.

Play logo
Image
policija i pirotehničari

Policija je dobila dojavu: 'Titova kuća u Kumrovcu bit će srušena!' Izvidi traju već dva dana

Image
policija i pirotehničari

Policija je dobila dojavu: 'Titova kuća u Kumrovcu bit će srušena!' Izvidi traju već dva dana

Bobek tvrdi da Hajduk ipak nije bio - taj

Nekadašnji napadač Građanskog, Partizana i reprezentacije Jugoslavije tvrdi da je Tito navijao za beogradski vojni klub Partizan. Bobek je i prepričao jedan razgovor s tadašnjim predsjednikom Jugoslavije.

"Tito mi je rekao – ‘ja sam inače bio simpatizer Partizana", citirao je u tom intervju Bobek Tita pa nastavlja svoju interpretaciju maršalove klupske opredjeljenosti.

"Normalno da je bio simpatizer Hajduka, jer su oni bili u ratu, jel' tako, oni su za vrijeme rata otišli tamo, ali poslije toga, on je bio simpatizer Partizana, sigurno na ideju raznih generala koji su utjecali na njega koji je postao partizanovac", otkriva Bobek.

Play logo

U nastavku je razgovora je Bobek otkrio zašto Tito nije često dolazio na utakmice.

Play logo

"E sad, on je došao na jednu utakmicu gdje smo igrali Crvena Zvezda i Partizan. Ja sam bio rezerva, bio sam iza njega. I utakmica je završena 3:0 za Crvenu Zvezdu. Kad je Zvezda dala gol, cjeli stadion je aplaudira i gledao prema Titu, drugi gol isto, treći gol isto prema Titu. Rekao mi je, ‘kad sam vidio takvu situaciju, onda sam odlučio da ne dolazim više na utakmice, jer je bio ipak predsjednik, a ipak sam partizanovac", prepričao je Bobek još jednu anegdotu koja potvrđuje njegovu tvrdnju.

Play logo

Inače, Stjepan Bobek, rođeni Zagrepčanin, je nakon uspješne igračke karijere tijekom koje je najdublji trag ostavio u Građanskom i Partizanu imao i vrlo bogatu trenersku karijeru. S klupe je vodio Legiju iz Varšave, Partizan Panathinaikos, Olympiakos, Dinamo, Vardar i još nekoliko manje poznatih klubova.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prvi časopis za dame

'Praktična žena' nudila je čudesne savjete: 'Vašem muškarcu treba "odnos", ako Vam se ne sviđa - stisnite zube'

Play logo

Više s weba